Υποστηριξε το militaire
Διεθνή Πολιτική
13/10/2016 | 19:53 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Οι αταξίες του Τραμπ όπως τις περιγράφουν δυο γυναίκες “θύματά” του

Οι αταξίες του Τραμπ όπως τις περιγράφουν δυο γυναίκες

Δύο γυναίκες δήλωσαν στους New York Times ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Τραμπ τις άγγιξε “σε ακατάλληλα σημεία”, φήμες που είχαν ξανακυκλοφορήσει απο μια παρόμοια κατάθεση στο περιοδικό People.

Οι Times αναφέρουν ότι οι Jessica Leeds και Rachel Crooks είχαν προσωπικές συναντήσεις με τον Τραμπ στις οποίες εκείνος τις ακουμπούσε σε ακατάλληλα σημεία ή τις φιλούσε χωρίς την έγκρισή τους. Ένα απο τα υποτιθέμενα αυτά περιστατικά έγινε το 2005, και ένα ακόμα πριν απο 30 περίπου χρόνια.

Το περιοδικό People δημοσίευσε την Τετάρτη ένα άρθρο μιας δημοσιογράφου του περιοδικού, της Natasha Stoynoff, στο οποίο αυτή ισχυρίζεται ότι δέχτηκε σωματική επίθεση απο τον Τραμπ ενώ βρισκόταν σε αποστολή τον Δεκέμβρη του 2005 προκειμένου να γράψει για την πρώτη επέτειο με τη σύζυγό του, Melani.

Το επιτελείο  του Τραμπ δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία αρνείται τις φήμες που δημοσιεύτηκαν απο τους Times, λέγοντας ότι τα ρεπορτάζ αυτά είναι υποκινούμενα απο πολιτικούς αντιπάλους και ότι πρόκειται να κατεθέσει μήνυση για αυτά.

“Είναι ενοχλητικό να σκέφτεσαι ότι ένας απο τους πιο αναγνωρίσιμους επιχειρηματίες του κόσμου, ο οποίος συνεργάζεται με τις πιο δυνατές γυναίκες παγκοσμίως στην εταιρεία του θα μπορούσε να κάνει πράγματα σαν αυτά που ισχυρίζονται μόνο και μόνο για να γίνουν διάσημες αυτές που τα κατέθεσαν”, δήλωσε ο Jason Miller, εκπρόσωπος του Τραμπ.

Οι γυναίκες αυτές αποφάσισαν να καταθέσουν τα γεγονότα αφού ο Τραμπ δήλωσε στο CNN και τον Anderson Cooper κατά τη διάρκεια του 2ου ντιμπέϊτ ότι “όχι, δεν έχω φιλήσει καμία χωρίς την συγκατάθεσή της.”

Ο Τραμπ δήλωσε σε ρεπόρτερ των Times: “Τίποτα απο αυτά δεν έχουν συμβεί.”

Ένας δικηγόρος του Τραμπ απαίτησε μια “πλήρη και άμεση επανόρθωση και συγγνώμη” από τους Times.

“Το άρθρο σας είναι απερίσκεπτο και δυσφημιστικό ,” έγραψε ο δικηγόρος Marc Ε Kasowitz σε επιστολή του προς τον Dean Baquet, εκδότη των  New York Times. “Είναι προφανές, μεταξύ άλλων, απο το χρονοδιάγραμμα του άρθρου, ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια κάποιων να καταρρίψουν την υποψηφιότητα του Τραμπ”.

Ο Tραμπ, επίσης, απειλεί να μηνύσει το Palm Beach Post για τη δημοσίευση του άλλου υποτιθέμενου περιστατικού.

Η Jennifer Palmieri, διευθύντρια επικοινωνιών της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, εξέδωσε μια δήλωση  λέγοντας,ότι “η ανησυχητική αυτή ιστορία ταιριάζει, δυστυχώς, σε όλα όσα ξέρουμε για τον τρόπο με τον οποίο ο Tραμπ έχει συμπεριφερθεί τις γυναίκες. Οι εκθέσεις αυτές δείχνουν ότι είπε ψέμματα στα ντιμπέϊτ.”

Το ρεπορτάζ  των Times έρχεται στον απόηχο ενός βίντεο  του “Access Hollywood”, στο οποίο ο Τραμπ ακούγεται να μιλά για  σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η Τζέσικα Λιντς, η οποία ήταν 38, αλλά τώρα είναι 74, είπε ότι ήταν τότε στην ίδια πτήση με τον Τραμπ, καθόταν δίπλα του στην πρώτη κατηγορία.

Είπε στους The Times ότι περίπου 45 λεπτά μετά την απογείωσή του, ο Τραμπ σήκωσε το υποβραχιόνιο, κινήθηκε προς το μέρος της και στη συνέχεια άρχισε να την ακουμπάει σε ακατάλληλα σημεία. Οι Times έγραψαν, ότι ο Tραμπ “άρπαξε τα στήθη της και προσπάθησε να βάλει το χέρι του επάνω στη φούστα της”.

“Ηταν σαν χταπόδι,” δήλωσε η ίδια στους Times.“Τα χέρια του ήταν παντού πάνω μου.”

Η Crooks είπε στους Times ότι την φίλησε όταν ήταν 22 χρονών και ρεσεψιονίστ στο Bayrock Group. Συναντήθηκαν έξω από το ασανσέρ, το 2005 .Έδωσαν τα χέρια, αλλά ο Τραμπ δεν την άφηνε να φύγει μετά, είπε.
Αντ ‘αυτού, ο ίδιος άρχισε να τη φιλάει στα μάγουλα  και στη συνέχεια “με φίλησε απευθείας στο στόμα”, είπε στους Times.

“Ήταν τόσο απρεπές,” είπε η Crooks. “Ήμουν τόσο αναστατωμένη που με θεωρούσε ότι ήμουν τόσο ασήμαντη ώστε να μπορεί να το κάνει αυτό.”

Καμία από τις γυναίκες δεν επιδίωξε νομική δράση, αλλά και οι δύο το είπαν στους φίλους και την οικογένεια τους, οι οποίοι και μίλησαν στην εφημερίδα The Times. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Cooks περιέγραψε την εμπειρία της αμέσως μετά απο αυτό που συνέβη ενώ η Λιντς το έκανε πιο πρόσφατα.

Ο Corey Lewandowski, ο επίσημος εκπρόσωπος της καμπάνιας του Τραμπ δήλωσε ότι αμφιβάλλει ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν.

“Δεν νομίζω ότι αυτό συνέβη”, είπε στο “CNN απόψε.” “Ο Τραμπ είπε ότι δεν συνέβη. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι στο αεροπλάνο θα είχαν δει κάτι τέτοιο αν είχε συμβεί.”

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε ο Τραμπ παραδεχόταν ότι ήθελε να συνευρεθεί με παντρεμένη γυναίκα και έλεγε ότι: “Όταν είσαι διάσημος, όλα επιτρέπονται. Μπορείτε να κάνετε τα παντα… “.

Επίσης, στον απόηχο της διαρροής της Παρασκευής, μία γυναίκα που γνωρίζει τον Erin Burnett του CNN είπε ότι είχε μια παρόμοια εμπειρία με τον Τραμπ.

Η γυναίκα είπε στον Burnett: “Ο Τραμπ έσκυψε και με φίλησε σχεδόν στα χείλη. Ήμουν πραγματικά συγκλονισμένη … Μετά (την συνάντηση),… ο Τραμπ μου ζήτησε να έρθω μόνη μου στο γραφείο του. Ήμουν πραγματικά βέβαιη τι ήθελε…

Από τότε που έγιναν αυτά γνωστά, ο Τραμπ έχει χάσει την υποστήριξη από τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και αντιμετώπισε επικρίσεις για το παρελθόν του.

ΠΗΓΗ: cnn.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης