Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ρεκόρ ελληνικών εξαγωγών το 2015!

Ρεκόρ ελληνικών εξαγωγών το 2015!

Κι όμως κάναμε ρεκόρ εξαγωγών! Κι αν δεν υπήρχαν τα capital controls το ρεκόρ θα ήταν μεγαλύτερο!

Περισσότερα από 18 δισ. ευρώ θα είναι η αξία των ελληνικών εξαγωγών στη διάρκεια του 2015, χωρίς να συνυπολογιστούν τα πετρελαιοειδή. Και τούτο παρτά το γεγονός ότι η περυσινή χρονιά ήταν από τις δυσκολότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό αφού σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) τα capital controls στοίχισαν αύξηση ύψους 1,68 δισ. ευρώ από τη συνολική εξαγωγική επίδοση της ελληνικής οικονομίας.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως και την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων οι ελληνικές εξαγωγές (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών) είχαν αποκτήσει μία ισχυρή δυναμική ανόδου λόγω αφενός της υποχώρησης του ευρώ έναντι του δολαρίου και αφετέρου της έναρξης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η πρόεδρος του ΠΣΕ Χριστίνα Σακελλαρίδη.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές αυτές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμα και τα 20 δισ. ευρώ αν διατηρούνταν οι ρυθμοί αύξησης του πρώτου εξαμήνου της περυσινής χρονιάς. Αυτό θα σήμαινε αύξηση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» προσθέτει στην εφημερίδα η κ. Σακελλαρίδη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης