Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
23/11/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ραντεβού Καμμένου- Boeing αναβάλλεται! Τι έπαιξε ρόλο και τι είπε στο ΥΠΕΘΑ ο Αμερικανός πρέσβης

Ραντεβού Καμμένου- Boeing αναβάλλεται! Τι έπαιξε ρόλο και τι είπε στο ΥΠΕΘΑ ο Αμερικανός πρέσβης

Το ραντεβού της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και των εκπροσώπων της Boieng αναβάλλεται. Η πρώτη σκέψη συνδέει την αναβολή με την συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία που δεν ολοκληρώθηκε και η ΝΔ χαρακτηρίζει σκάνδαλο.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η ΓΔΑΕΕ με έγγραφό της προς την Boeing επεσήμανε πως η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των F-16 γίνεται μεταξύ ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης. Συνεπώς η ελληνική πλευρά θέλει να πληροφορηθεί αν η Boeing έχει ενημερώσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πρόταση που επιθυμεί να παρουσιάσει στην Ελλάδα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16.

Πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν πως χθες υπήρξε και παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζ. Παϊατ, ο οποίος ενημέρωσε το ΥΠΕΘΑ πως η πρόταση της Boeing δεν έχει την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης και πως με βάση την αμερικανική πρακτική δεν μπορεί να παρουσιάσει την πρότασή της. Μετά απ΄ αυτό αποφασίστηκε να σταλεί το έγγραφο προς την Boeing. Ωστόσο όπως λένε πηγές από το ΥΠΕΘΑ ειπώθηκε στον Αμερικανό πρέσβη πως “είναι δύσκολο να αγνοηθεί η πρόταση όπως αυτή περιγράφεται στις επιστολές που έχουν σταλεί”.

Η επίσημη απάντηση πάντως  αναμένεται και απ΄ αυτή θα εξαρτηθεί πότε θα γίνει η συνάντηση των στελεχών της Boeing με τον ΥΕΘΑ.  Η πρώτη ανεπίσημη απάντηση που έχει έρθει από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού είναι πως “σε γενικές γραμμές η πρόταση είναι σε γνώση της αμερικανικής κυβέρνησης”. Αναμένεται και η επίσημη απάντηση που θα είναι και πιο σαφής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης