Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
19/07/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την μόλυνση της θάλασσας στο Ζούμπερι;

Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την μόλυνση της θάλασσας στο Ζούμπερι;

Η υπόθεση με την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού στο Ζούμπερι ,όπου βρίσκεται το θέρετρο της ΠΑ έχει πάρει διαστάσεις και ανησυχεί δικαιολογημένα τα στελέχη της ΠΑ και τις οικογένειές τους που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΑ και κολυμπύν στη θάλασσα.

Πηγές του ΓΕΑ εμφανίστηκαν χθες καθησυχαστικές επισημαίνοντας ότι στο Ζούμπερι “είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2017 έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, η οποία έκρινε ως κατάλληλη για κολύμβηση την παραλία Ζούμπερι” και ότι “μέχρι σήμερα, σε σχετικό αίτημα της ΠΑ, δεν έχει επισκεφθεί την ανωτέρω Μονάδα κλιμάκιο της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας”. Μάλιστα από το ΓΕΑ δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικό έγγραφο που πιστοποιεί την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού στο Ζούμπερι.

Ωστόσο πηγή που έχει να κάνει με τις μετρήσεις εκφράζει τις εξής ενστάσεις:

1. Καταρχήν, ισχύει απαρέγκλιτα η Υπουργική Απόφαση καθόσον είναι ανακριβή τα στοιχεία που παρουσιάσατε στο έγγραφο (προφανώς για να μη πάρει κάποια έκταση το θέμα).

2. Οι Τεχνικές Οδηγίες “Περί Υγιεινής Ύδρευσης’ του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ στις οποίες αναφερθήκατε δεν έχουν σχέση με τα κολυμβητικά νερά . 

3. Οι εξετάσεις που λαμβάνουν χώρα στο ΚΒΙΕΣ δεν πιστοποιούν από μόνες τους την ποιότητα των κολυμβητικών νερών η οποία είνα συνάρτηση και άλλων παραμέτρων βάσει του ΦΕΚ 356, Τ.Β’/29-2-2009 σε συνδυασμό με το ΦΕΚ 354,Τ.Β΄/8-03-11 και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Περιβάλλοντος  “Περί Διαδικασίας Αναθεώρησης του Δικτύου Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης”.

Το βέβαιο είναι ότι από το 2008 υπάρχει πρόβλημα με τον βιολογικό καθαρισμό του ΚΕΔΑ στο Ζούμπερι και το ερώτημα είναι γιατί από τότε οι ηγεσίες της ΠΑ δεν φρόντισαν να λυθεί.Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν είναι απολύτως πειστική.Θα μπορούσαν για παράδειγμα τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μεταφορά δύο παλαιών μαχητικών αεροσκαφών έξω από το ΓΕΑ να είχαν δοθεί για την διόρθωση του προβλήματος στο Ζούμπερι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης