Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Πολιτική
26/03/2016 | 18:27 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Πόσο κινδυνεύουμε από την “πυρηνική τρομοκρατία” και ποιοι στοχεύουν στο “τρομοκέρδος”;

Πόσο κινδυνεύουμε από την

Αμέσως μετά από τις τρομοκρατικές πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες και σενάρια που ήθελαν τους τζιχαντιστές να σχεδιάζουν την κατάληψη πυρηνικού σταθμού. Χωρίς κανείς να μπορεί πλέον να αποκλείσει τίποτα θα πρέπει πάντα να έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ότι η ανασφάλεια και ο τρόμος έχουν …μεγάλο κέρδος. Το αναφέρουμε γιατί είναι μια διάσταση του ζητήματος ασφάλεια που απασχολεί πλέον όλη την Ευρώπη.

Η ασφάλεια βέβαια δεν “χτίζεται” μόνο με “συστήματα ασφαλείας”, ανιχνευτές βομβών και άλλα ειδικά και πανάκριβα μηχανήματα. Ο αποφασισμένος να τιναχτεί στον αέρα τρομοκράτης δεν πρόκειται ποτέ να εντοπιστεί απ΄ αυτά.

Η ασφάλεια χτίζεται με πολιτικές ,με παρεμβάσεις και με δράσεις εκεί που “γεννιέται” η τρομοκρατία. Δυστυχώς η δύση και στην περίτπωσή μας η Ευρώπη δεν θέλει να το καταλάβει. Ίσως επειδή ο τρόμος και η ανασφάλεια…αφήνουν πάντα περισσότερο κέρδος!

Οι βελγικές αρχές πάντως διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστασίο. Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.

Σε άλλο μήκος κύματος ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο οποίος σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ δήλωσε ότι “η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί “πριν παρέλθουν πέντε χρόνια”, .

“Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών”, με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου “του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών”, εκτίμησε ο Ζιλ ντε Κερσόβ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

“Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος” εντός του Ισλαμικού Κράτους “με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα”, εκτίμησε.

“Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον”, σημείωσε.

Μετά τις επιθέσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους δυο πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης