Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
10/09/2017 | 05:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Πόσες βόμβες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου θα βρούμε στο Ελληνικό;”

Με αφορμή την ανακοίνωση για τις δύο αεροπορικές βόμβες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο ιστορικός Κωνσταντίνος Λαγός επισημαίνει ότι ανάλογο και μάλλον πιο σοβαρό θέμα είναι πολύ πιθανό να προκύψει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Γράφει:

“…ανακοινώθηκε ότι στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας βρέθηκαν δύο αεροπορικές βόμβες που δεν είχαν εκραγεί, από τους βομβαρδισμούς των Σύμμαχων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολύ φοβάμαι ότι στο Ελληνικό θα βρουν πολύ περισσότερες….

Οι εγκαταστάσεις στο “Χασάνι-Ελληνικό-Καλαμάκι” πριν και στη διάρκεια του μεγάλου βομβαρδισμού από την Αμερικανική Αεροπορία στις 14 Δεκεμβρίου 1943.

Όλα τα αεροδρόμια στην Αττική (Ελευσίνα, Τατόι, Χασάνι-Ελληνικό-Καλαμάκι) βομβαρδίζονταν συχνά από τις αεροπορίες των Συμμάχων κατά τον τελευταίο χρόνο της Κατοχής.

Διακοπή κυκλοφορίας στον Ασπρόπυργο

Λόγω ελεγχόμενης έκρηξης εξουδετέρωσης πυρομαχικών παλαιού τύπου στην περιοχή του Ασπρόπυργου, από τις 07:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο τμήμα της από την είσοδο του Θριάσιου Νοσοκομείου έως την οδό Γκορυτσάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, ο Δήμος Ασπροπύργου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες που διαμένουν, έχουν επιχειρήσεις ή εργάζονται στις περιοχές – συνοικίες, «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια», για την προγραμματισμένη επιχείρηση εξουδετέρωσης δύο βομβών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, πολύ μεγάλης ισχύος, που βρέθηκαν στο χώρο της 112ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο Ελευσίνας).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επειδή το σημείο όπου θα λάβει χώρα η προσπάθεια εξουδετέρωσης των δύο βομβών, συνορεύει με τη συνοικία του Ασπροπύργου «Αεροδρόμιο», οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικίες τους. Επίσης, επιβάλλεται η μεταστάθμευση των οχημάτων τους, έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος». Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται η 1η ΕΜΑΚ η οποία εδρεύει στην περιοχή η οποία πρέπει να εκκενωθεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης