Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πόσα έχει δαπανήσει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τι “καλύπτει” η ΕΕ!

Πόσα έχει δαπανήσει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τι

Η Τουρκία αναμένει να εισπράξει 3 δις από την ΕΕ για την “προσφορά” της στο προσφυγικό. Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου,λένε ότι έχουν δαπανήσει 7 δις. Δεν λένε κουβέντα για το χρήμα που κινείται εντός Τουρκίας στην “αγορά προσφύγων” που έχει στηθεί.

Πόσα έχει δαπανήσει η Ελλάδα της κρίσης; Και πόσα αναμένει να πάρει;

Πρώτα ο απολογισμός όπως τον έκανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος:

“Έχουμε υπολογίσει το κόστος της μετανάστευσης και του προσφυγικού για την Ελλάδα. Είναι 2.700.000.000 ευρώ αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι το κόστος που έχει πληρώσει η Ελλάδα μέχρι τώρα. Αυτός είναι ένας υπολογισμός που κάναμε, σε σχέση με το θέμα της τροφής, της υγειονομικής περίθαλψης, της ασφάλειας, των ωρών, των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν από όλη τη χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Υπολογίσαμε και μάλιστα έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Εξωτερικών με μία μελέτη που κάναμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας”.

Πόσα χρήματα αναμένουμε να μας δώσει η ΕΕ; Ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος λέει ότι από το ποσό των 475 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί, η Ελλάδα έχει πάρει ήδη προκαταβολή 33 εκατ ευρώ. «Οι διαδικασίες δεν έχουν ξεκινήσει για τα υπόλοιπα, καθώς πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Εκτός από αυτά η Ελλάδα έχει υποβάλλει 16 αιτήματα για επείγουσα χρηματοδότηση. Τα 14 από αυτά, ύψους 29,2 εκατ., έχουν εγκριθεί και τα υπόλοιπα είναι υπό έγκριση» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως «από την ώρα που θα αρχίσει να λειτουργεί το δίκτυο των hot spots τότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά».

Militaire.gr  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης