Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πως ψήφισαν οι Γερμανοί και γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για την Ελλάδα

Πως ψήφισαν οι Γερμανοί και γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για την Ελλάδα

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν προμηνύει τίποτα θετικό για την Ελλάδα.

Η Μέρκελ για να σχηματίσει κυβέρνηση  με περίπου 32,5 % χρειάζεται πλέον Φιλελεύθερους και Πράσινους -με 21% συνολικά- για να συγκυβέρνησουν, αφού οι σοσιαλοδημοκράτες δήλωσαν ότι μετά τη συντριβή αποχωρούν από την κυβέρνηση.

Οι δύο πιθανότατοι νέοι κυβερνητικοί εταίροι επιδιώκουν ξεκάθαρα το Grexit και δεν το έκρυψαν στα προεκλογικά τους προγράμματα.

Η επάνοδος των ακροδεξιών στη γερμανική Βουλή είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη πλέον. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν μέχρι τώρα σ΄ όλη την Ευρώπη ο θόρυβος που γινόταν για την άνοδο των ακροδεξιών είχε προκαλέσει πολύ μεγάλο θόρυβο στις προεκλογικές εκστρατείες,κάτι που είχε εμποδίσει κάπως την άνοδό τους. Δεν έγινε το ίδιο με τους Γερμανούς ακροδεξιούς του AfD,που κατάφεραν να λάβουν 13,5% των ψήφων!

Πως ψήφισαν οι Γερμανοί

Ψηφοφόροι οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές απείχαν και διαρροές από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και την Αριστερά (Die Linke) έφεραν την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στην αποψινή εκλογική επιτυχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία infratest dimap, από το CDU και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προς την AfD μετακινήθηκαν 1.070.000 ψηφοφόροι, από το SPD 500.000 και από την Αριστερά 430.000, από τους Φιλελεύθερους (FDP) 50.000, και από τους Πράσινους 40.000, ενώ οι νέοι ψηφοφόροι έφτασαν τις 740.000.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης