Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
02/06/2016 | 07:33
Militaire News

Πτώση Super Puma στη Νορβηγία: Πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων

Πτώση Super Puma στη Νορβηγία: Πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων

Οι Νορβηγοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα, έστειλαν μία σύσταση στις ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των πτήσεων, σχετικά με το ενδεχόμενο προβλήματος στο κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο τύπου Airbus H225 Super Puma που μετέφερε επιβάτες από νορβηγική πετρελαϊκή πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Statoil, κατέπεσε στη θάλασσα σκοτώνοντας τους 13 επιβαίνοντες, καθώς το βασικό στροφείο του ελικοπτέρου, αποχωρίστηκε από την άτρακτο.

Το Super Puma χρησιμοποιείται στην πολιτική του έκδοση από την πετρελαϊκή βιομηχανία για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών υποστήριξης των γεωτρήσεων διαφόρων τύπων. Τα ελικόπτερα πολιτικής χρήσης του αναφερόμενου τύπου έχουν καθηλωθεί μετά το δυστύχημα στη Νορβηγία και τη Βρετανία.

Οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας διερεύνησης, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία εξέλιξης του προγράμματος των Super Puma.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης