Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ Πρώτη Γραμμή
05/04/2017 | 20:19 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Πτήση μήνυμα του Α/ΓΕΑ μαζί με διοικητή ΝΑΤΟ στη Λήμνο!

Πτήση μήνυμα του Α/ΓΕΑ μαζί με διοικητή ΝΑΤΟ στη Λήμνο!

Ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου πέταξε στη Λήμνο μαζί με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων  στην Ευρώπη και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ Τοντ Γουότλερς.

Οι δυο τους πέταξαν προς το νησί που η Τουρκία απαιτεί να ΄ναι αποστρατικοποιημένο με δυο διαφορετικά ελληνικά διθέσια F-16. Απογειώθηκαν από την Ανδραβίδα, έκαναν εικονική προσβολή στόχου στη Σκύρο και στη συνέχεια πέταξαν μέχρι τη Λήμνο.

Την ίδια ώρα το βασικό σενάριο της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ εξελισσόταν στην περιοχή πέριξ του Καστελόριζου.

Ο Γουόλτερς είναι πιλότος F-15 και ο Χριστοδούλου F-16.

H πτήση προς τη Λήμνο έγινε για να διατηρθούν…οι ισορροπίες από την εξαίρεση της Λήμνου από άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου. Εξαίρεση που είχε ζητήσει η Τουρκία.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, υποδέχτηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, τον Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, General Tod D. Wolters.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποίησαν πτήση με αεροσκάφη F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τα πληρώματα των συμμετεχουσών χωρών για τη μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017».

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης