Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πρόσφυγες: “Το θέμα είναι η πόρτα κι όχι ο διάδρομος” λέει ο Βίτσας δείχνοντας τη Τουρκία

Πρόσφυγες:

“Το πρόβλημα με τους πρόσφυγες είναι η πόρτα κι όχι ο διάδρομος”. Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας απαντώντας σε ερώτηση για τους πρόσφυγες “έδειξε” προς την Τουρκία. Έκανε σαφές ότι είναι άλλο θέμα η συνεργασία και άλλο οι “κοινές περιπολίες” που ζητούν οι Ευρωπαίοι και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει τα λάθη που έγιναν στην Μέση Ανατολή.

Στην Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε για την πάρελαση της 28ης Οκτωβρίου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορά της στον Έβρο απάντησε:

«Για μας το βασικό ζήτημα είναι να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά μας για τα δικαιώματά μας αλλά και συγχρόνως την ανθρωπιά μας. Εμείς θεωρούμε ότι έχουν γίνει βήματα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία προλέγαμε ως αναγκαστικά, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Επανειλημμένα λέμε ότι το θέμα δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο στο επίπεδο του διαδρόμου αλλά και εκεί που είναι η πόρτα. Αυτό αφορά τις προσφυγικές ροές. Άρα και η Τουρκία πρέπει να συμμετάσχει. Άλλο όμως συνεργασία και άλλο κοινές περιπολίες και προβλήματα σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Όλα τα θέματα είναι ζητήματα κοινής διαχείρισης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θέλουμε να πληρώσει η Ελλάδα τα λάθη που έγιναν στη Μέση Ανατολή από άλλους και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε. Όπως ξέρετε, στην τελευταία άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κρατών, εμείς απορρίψαμε τρεις επικίνδυνες προτάσεις και αυτό που θέλουμε είναι να συμβάλλει η Ελλάδα αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρώπης στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή, γιατί το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν υπάρξει εκεί ειρήνη και δημοκρατία».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης