Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
12/03/2016 | 07:07 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Θέατρο του παραλόγου στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία να παίζουν “κρυφτό” με τους δουλέμπορους

Θέατρο του παραλόγου στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία να παίζουν

Μετά από αρκετές ημέρες που πέρασαν από την απόφαση περί ενεργοποίησης  της SNMG 2 στο ΑΙΓΑΙΟ καλό θα ήταν να ειπωθούν ορισμένα πράγματα που ακούγονται στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων:

α. Μετά τις ατελείωτες συζητήσεις περάσαμε στην πράξη όπου διαπιστώνεται ότι, σε αντίθεση με την ελληνική πλευρά η οποία αποδέχεται άμεσα οτιδήποτε της ζητηθεί προκειμένου να διευκολύνει τα πλοία και να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επιτυχία της επιχείρησης, η Τουρκία βάζει συνεχώς εμπόδια σε όσα θέματα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και δράση της δύναμης.

β. Ακούμε  για “διπλωματικές άδειες” που απαιτούνται για να πλεύσει η δύναμη στα ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα. Μύθος. Οι άδειες είναι μόνιμες και εκδίδονται μια φορά. Παρόλα αυτά η ελληνική πλευρά δίνει αμέσως άδεια, αντίθετα με την Τουρκία. Βέβαια έχει και μερίδιο ευθύνης ο Γερμανός Διοικητής ο οποίος δεν κουνιέται χωρίς την έγκριση των Τούρκων…αποφεύγοντας παράλληλα να τους ξεμπροστιάσει εκεί που πρέπει.

γ. Τα πλοία της δύναμης επιχειρούν σε μεγάλη απόσταση από τα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής αν όχι αδύνατη η παρατήρηση των τουρκικών παραλίων, που αποτελούν τους “όρμους εξόρμησης” των λέμβων.

δ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, μέχρι σήμερα τα πλοία της δύναμης εντόπισαν 5 λέμβους: μόνο την 1 σταμάτησε η τουρκική Ακτοφυλακή, ενώ στις υπόλοιπες 4, μαντέψτε οι “φίλοι” μας έκαναν τους αδιάφορους  με αποτέλεσμα οι λέμβοι να φτάσουν άνετα στα φιλόξενα ελληνικά νησιά…

Militaire.gr

                                                                                               

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης