Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
17/12/2017 | 19:42
Militaire News

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη Super League για το 2017, καθώς νίκησε στο «Καραϊσκάκη» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν με τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά στην επανάληψη ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Μάρκο Μάριν στο 63ο λεπτό και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητών του χειμώνα.

Η επιθυμία του Τάκη Λεμονή, όταν ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού, έγινε πραγματικότητα έστω και στο φινάλε του πρώτου γύρου. Ο Έλληνας τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι είχε τονίσει ότι στόχος του ήταν η επιστροφή των «ερυθρόλευκων» στην κορυφή της Super league μέσα στον Δεκέμβριο, όπερ κι εγένετο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με τρία σέντερ μπακ και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Ναι μεν, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη, χωρίς φαντασία στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δημιουργήσει ούτε μια καλή ευκαιρία στην περιοχή του Γιαννίκογλου.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς και άρχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα στο 50ο λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ. Τότε ο Οτζίτζα πέρασε καταπληκτικά στον Ανσαριφάρντ, αλλά αυτός με σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από την εστία του ΠΑΣ.

Οι Πειραιώτες επέμειναν, αλλά η άμυνα έδειχνε ν’ αντέχει. Τη λύση έδωσε ο Μάρκο Μάριν στο 63ο λεπτό, όταν με προσωπική ενέργεια και φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ξεσήκωσε τους περίπου 25 χιλιάδες θεατές στο «Καραϊσκάκη».

Το γκολ αυτό άνοιξε την άμυνα του ΠΑΣ και οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν τους διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα στο 73′ ο πρωταθλητής θα μπορούσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, αλλά ο βοηθός διαιτητής δεν είδε πως η μπάλα, μετά από σουτ του Ανσαριφάρντ και την πρόσκρουση της στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε εμφανώς την γραμμή του τέρματος! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θανάσης Τζήλος, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ταχτσίδη, Σισέ, Ρομαό – Μπέριο, Λίλα, Κόντε, Μπουκουβάλα.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ένχελς, Σισέ (88′ Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Οτζίτζα, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς).
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (83′ Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88′ Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78′ Μπετρά), Μπέριος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης