Υποστηριξε το militaire
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
15/12/2017 | 17:45
Militaire News

Προσφυγικό: Ξεφεύγει η κατάσταση και για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Προσφυγικό: Ξεφεύγει η κατάσταση και για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών αρχίζουν πια και αυξάνονται επικίνδυνα,κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ από την αρχή αυτής της κρίσης.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία τοπικά των δομών φιλοξενίας προσφύγων, σας γνωρίζεται  ότι για τις 14 Δεκεμβρίου 2017 διαμένουν σε 30 δομές διαχείρισης ΕΔ, 22.006 πρόσφυγες/μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 20.812 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 14 Δεκεμβρίου 2017 ανέλαβαν το έργο της παροχής 13.964 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 1.344 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους πρόσφυγες/μετανάστες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης