Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
10/03/2016 | 13:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Προσφυγικό: Το στοίχημα Καμμένου – Βίτσα και το φιλότιμο των στρατιωτικών

Προσφυγικό: Το στοίχημα Καμμένου - Βίτσα και το φιλότιμο των στρατιωτικών

Όλο το βάρος του προσφυγικού προβλήματος έχει περάσει πλέον στο ΥΠΕΘΑ. Το βάρος της ευθύνης που η κυβέρνηση έχει μεταφέρει στο υπουργείο που έχει την ευθύνη της ασφάλειας της χώρας είναι τεράστιο όπως και ο φόρτος εργασίας που έχει προκύψει για ολόκληρο το στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας. Από την κορυφή της ηγεσίας μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

Καμμένος και Βίτσας ,ειδικά ο δεύτερος μετά από την τοποθέτησή του στην “ηγεσία” του οργάνου που καλείται να διαχειριστεί την κρίση έχουν πλέον αναλάβει να “καλύψουν” μέσω του στρατιωτικού προσωπικού όλα τα κενά του κρατικού μηχανισμού. Που είναι πολλά και μεγάλα.

Μέχρι στιγμής παρά την πολιτική-κομματική διαμάχη που υπάρχει η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Επόμενο στοίχημα η “αποσυμφόρηση” της Ειδομένης ,η οποία αναγκαστικά πλέον δεν μπορεί να γίνει προς τα έξω,αλλά προς τα μέσα.

Είναι γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα πολλές και μεγάλες κρίσεις. Θα πρέπει όμως στην κυβέρνηση να καταλάβουν ότι οι δυνατότητες αυτές δεν είναι απεριόριστες. Οι ΕΔ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως “εργαλείο” όπου ο κρατικός μηχανισμός “πάσχει”,αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλη είναι η κύρια αποστολή τους και σ΄ αυτή θα πρέπει να είναι αφοσιωμένες.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά ,γιατί υπάρχει ο κίνδυνος …επανάπαυσης όσων κανονικά θα έπρεπε να έχουν αναλάβει τον ρόλο και την αποστολή που δόθηκε αναγκαστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο εκνευρισμός που λογικά έχει προκληθεί σ΄ όλες τις βαθμίδες του στρατεύματος από την κορυφή μέχρι και τους στρατιώτες αντισταθμίζεται απόλυτα από το φιλότιμο με το οποίο όλοι κάνουν τη δουλειά τους. Καιρός είναι να βρουν αυτό το φιλότιμο κάποιοι και στον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και να μην επαναπαύονται στις ΕΔ “που τα κάνουν όλα και συμφέρουν”.

Militaire.gr

                                                                                       

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης