Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: 4 στα 5 hotspots έτοιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις! Έτοιμη και η Κως σε 5 μέρες

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: 4 στα 5 hotspots έτοιμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις! Έτοιμη και η Κως σε 5 μέρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πολλά συγχαρητήρια, όσα και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να πετύχουν -σχεδόν- τον στόχο της έγκαιρης λριτουργίας των hotspots έδωσε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Σε συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ ,μεταφέρθηκε η εικόνα : τέσσερα από τα πέντε hotspots είναι έτοιμα και σε λίγες ημέρες θα ολοκληρωθεί και το hotspot της Κω. Όπου ακόμη υπάρχουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος:

• “Θέλω να συγχαρώ δημόσια τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, όπως επίσης και τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος είχε όλη τη διοίκηση, ως συντονιστής αυτής της μεγάλης επιχείρησης”.

•”Τα τέσσερα από τα πέντε hotspots είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και να φιλοξενήσουν άμεσα πρόσφυγες. Το πέμπτο hotspot- και αναφέρομαι στην Κω – θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες, λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν.Οι περισσότερες εγκαταστάσεις έχουν γίνει. Αναμένεται να γίνουν δύο έργα υποδομής”.

• “Θεωρούμε κορυφαία τη συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά αποτελεί και την τελική λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Αποτελεί τη λύση, διότι αυτό το οποίο ζητούσε από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα ήταν η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στα παράλια της Μικράς Ασίας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτοί οι άνθρωποι και ιδίως οι πρόσφυγες να περάσουν με τις οικογένειές τους αυτήν την τεράστια δοκιμασία του Αιγαίου, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ανύπαρκτα μέσα και να έχουμε τόσους πολλούς νεκρούς.

 

Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να κάνει συλλήψεις, ούτε πολεμικό έργο. Θα έχει καθαρά το έργο της επιτήρησης, της προειδοποίησης της τουρκικής ακτοφυλακής, προκειμένου να σταματούν οι ροές πριν τον απόπλου των πλοίων. Είναι σημαντικό για εμάς ότι τα άτομα τα οποία θα διασώζονται θα οδηγούνται στην Τουρκία σε προγραμματισμένους χώρους φιλοξενίας υπό την εποπτεία όλων των διεθνών οργανισμών. Και βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει κάποιος αριθμός προσφύγων που μπορεί η Ελλάδα να αντέξει, τους οποίους θα φιλοξενούμε σε συνθήκες που προβλέπονται από τους κανόνες ανθρωπιάς, αλλά και από τις διεθνείς συμφωνίες».

Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας

 

•«Με τη συνεργασία όλων μπορούμε να πάμε στο επόμενο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει αύριο και μεθαύριο, να πούμε ότι η Ελλάδα από τη δική της μεριά, τίμησε την υπογραφή της, θα ολοκληρώσει και παραπέρα, και περιμένουμε τώρα από την άλλη μεριά ανταπόκριση.

  

• “Όποιος θεωρεί ότι αν κλειστεί στον εαυτό του θα επιζήσει κάνει μεγάλο λάθος. Αυτό είναι το βασικό. Νομίζω πως εδώ πάλι μπορούμε να πάρουμε ως παράδειγμα τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός. Συγχρόνως, βεβαίως, πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να βελτιωνόμαστε πάντοτε από την άποψη την τεχνική, την πρακτική. Ήδη έχουμε και νέους οικίσκους που μπορούμε να βάλουμε και να καλυτερεύουμε συνεχώς την ποιότητα ζωής αλλά και το επίπεδο της κάθε περιοχής ξεχωριστά”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης