Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Τουρκία και οι ισχυροί της ΕΕ κοροϊδεύουν τον κόσμο -Δηλώσεις Νταβούτογλου

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Τουρκία και οι ισχυροί της ΕΕ κοροϊδεύουν τον κόσμο -Δηλώσεις Νταβούτογλου

Τουρκία και Ευρώπη εμπαίζουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για το θέμα των προσφύγων. Η Τουρκία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές και από την άλλη οι “ηγέτες” των ισχυρών χωρών της ΕΕ παριστάνουν ότι δίνουν λύσεις τάζοντας χρήματα -3 δις- στους Τούρκους.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε για άλλη μία φορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει τη χώρα του να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών, εκτιμώντας ότι “δεν είναι θέμα χρημάτων”.
“Δεν ζητούμε χρήματα, δεν διαπραγματευόμαστε για χρήματα (…) για εμάς, είναι ανθρωπιστικό καθήκον και όχι πρόβλημα που αφορά οικονομική βοήθεια”, είπε ο Νταβούτογλου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και η συζήτησή τους αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.
“Ελπίζω ότι τα επόμενα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος”, υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο. “Μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για αυτά τα δύστυχα ορφανά, για τα θύματα της συριακής τραγωδίας. Όμως, δεν πρόκειται για ένα γερμανικό πρόβλημα, για τουρκικό πρόβλημα ή ακόμη και για συριακό πρόβλημα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα”, τόνισε.
Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση, ο Νταβούτοβλου τόνισε ότι οι “τρομοκρατικές οργανώσεις” δεν πρέπει να εκπροσωπηθούν σε αυτές. Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία αλλά και άλλες χώρες ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβάνοντας στους συνομιλητές οργανώσεις όπως την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG (“Μονάδες Προστασίας του Λαού”). Η Μόσχα, είπε, περιπλέκει τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους καθώς βομβαρδίζει τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.
Ο Νταβούτογλου επανέλαβε επίσης ότι η Άγκυρα, στη μάχη που δίνει εναντίον της τρομοκρατίας, δεν κάνει διάκριση μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης