Υποστηριξε το militaire
Άποψη Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
01/03/2016 | 17:30 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Πολύ αργά για δάκρυα και συμπαράσταση κυρία Μέρκελ!

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Πολύ αργά για δάκρυα και συμπαράσταση κυρία Μέρκελ!

Πολύ αργά για δάκρυα Άγγελα! Η καγκελάριος της Γερμανίας θυμήθηκε πολύ αργά ότι για να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη απαιτείται πρώτα απ΄ όλα κάτι που στη χώρα της επιδεικτικά αγνοούν: αλληλεγγύη!

Πολλές πληροφορίες και πολλά ρεπορτάζ φέρουν την κυρία Μέρκελ απογοητευμένη από τον τρόπο που αντιδρούν πολλά ευρωπαϊκά κράτη στο θέμα του προσφυγικού. Φοβάται λέει η κυρία Μέρκελ ότι το ευρωπαϊκό “οικοδόμημα τρίζει”.

Η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊπλε επέλεξε να αντιμετωπίσει με τη γνωστή εμμονή και σκληρότητα που πάντα επεδείκνυε το Βερολίνο,την οικονομική κρίση. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση της παταγώδους αποτυχίας! Αρκεί αυτό που ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει πει σε ομιλίες του. Ο Ρέντσι απλά αναρωτήθηκε πως οι ΗΠΑ κατάφεραν να βγουν από την κρίση και η Ευρώπη …κοντεύει να πιάσει 10ετία και λύση δεν βλέπει.

Κι αν στο οικονομικό θέμα η Γερμανία βρήκε ένα πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα στο προσφυγικό απλά…έχασε τη μπάλα.

Όχι ότι νοιάζεται όσο διαδίδει η ηγεσία της Γερμανίας για την κατάρρευση της ενωμένης Ευρώπης. Πως θα την γλιτώσει φθηνότερα είναι το θέμα. Μην γελιόμαστε και μην ξεχνάμε ότι στο Βερολίνο από την αρχή της κρίσης υπήρχε και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι που υποστηρίζει την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ.

Τώρα πάντως όπως μεταδίδει το ΑΠΕ η κυρία Μέρκελ καλεί να …μας συμπαρασταθούν!

“Πρέπει να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουμε στο σύστημα Σένγκεν», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Αγγελα Μέρκελ, ενώ επισήμανε ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Οι εικόνες από την Ελλάδα καταδεικνύουν κάθε μέρα ξεκάθαρα ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συνομιλίες», τόνισε η Μέρκελ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Κροάτη Πρωθυπουργό Τίχομιρ Ορέσκοβιτς στο Βερολίνο, ενώ επισήμανε ότι η κατάσταση στο θέμα της προσφυγικής κρίσης δεν είναι ικανοποιητική.

Από την πλευρά του ο κ. Ορέσκοβιτς αναγνώρισε ότι η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά σε αυτή την προσφυγική κρίση και πρόσθεσε ότι η χώρα του αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και θέλει να επιλυθούν από κοινού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης