Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώσουν και “τη νύφη” και το “μάρμαρο”! Αλήθειες και ερωτήματα

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πληρώσουν και

Ήταν μήνες τώρα αναμενόμενο ότι η διαχείριση και του προσφυγικού προβλήματος θα περνούσε ολοκληρωτικά στην αρμοδιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ήταν ίσως το μοναδικό θέμα για το οποίο ο κρατικός μηχανισμός θα έπρεπε να είχε σπεύσει πολύ νωρίτερα και να ζητήσει βοήθεια.

Όλα τα δύσκολα καταλήγουν στο στράτευμα. Το προσφυγικό είναι θέμα που εδώ και μήνες φαινόταν ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας “εθνικής κρίσης”. Όπως συμβαίνει πάντα, οι διάφορες κρατικές υπηρεσίες αρχικά αρνούνται να αποδεχτούν το γεγονός ότι οι ΕΔ έχουν τις δομές,τις υποδομές και πάνω απ΄ όλα τους ανθρώπους για να τα βγάζουν πέρα σε δύσκολα και σύνθετα προβλήματα.

Για να μην κοροϊδευόμαστε και να μην νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από το 2013 έχουν εμπλακεί σοβαρά με το θέμα του προσφυγικού . Από εκείνη τη σύσκεψη στην οποία ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος,παραχώρησε στο Λιμενικό Σώμα , πλοία του Στόλου για να βοηθήσουν στο θέμα των προσφύγων.

Τα αποτελέσματα ήταν δύο: το πρώτο ότι οι έγκαιροι εντοπισμοί δουλεμπορικών αυξήθηκαν κατά 40% μέσα σε λίγες ημέρες! Και το δεύτερο; Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το ΠΝ “μπήκε” μέσα μόνο στον προϋπολογισμό καυσίμων 5 εκατομμύρια ευρώ! Και τα δύο νούμερα έχουν αυξηθεί στο μεταξύ…

Όλα αυτά χωρίς κανένας να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος! Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά με τις περιπολίες. Όχι μόνο από κούραση. Τα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν κάθε μέρα στο Αιγαίο ,δεν μπορεί να μην επηρεάζουν την ψυχολογία ενός ανθρώπου.

Κι όλα αυτά όταν και από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό της χώρας η ανοησία πάει …σύννεφο! Στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών γραφειοκράτες σκέφτονται στα σοβαρά να “κόψουν” τα “πλεύσιμα” που παίρνουν τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων. Ποσά εξευτελιστικά σε σχέση μ΄ αυτά που καλούνται να διαχειριστούν! Και από το εξωτερικό όλη η …αφρόκρεμα της ακροδεξιάς Ευρώπης που μέρα με τη μέρα δυναμώνει , να τους καλεί να πνίξουν τον απελπισμένο κόσμο που παλεύει στα κύματα του Αιγαίου!

Για να μην περιοριστούμε στο ΠΝ,θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το σύνολο των ΕΔ έχει ήδη προσφέρει πολλά στο προσφυγικό. Καταυλισμοί κατασκευάστηκαν χάρη στο στρατό και κάθε μέρα χιλιάδες πρόσφυγες σιτίζονται απ΄ αυτόν.

Συνεπώς: Βεβαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν στην διαχείριση του προσφυγικού. Και θα το πράξουν ,όπως πάντα με απόλυτο επαγγελματισμό. Θα πρέπει όμως κάποιος να μας πει ποιος θα αναλάβει να καλύψει το κόστος. Γιατί τα κονδύλια του ΥΠΕΘΑ προφανώς δεν μπορούν ούτε για αστείο να έχουν κι άλλες εκροές.Εκτός αν αποφασίσουμε να …βάλουμε λουκέτο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι που ουδείς πιστεύουμε θέλει.

Ακόμη θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από τις ΕΔ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι απλά θα παρακολουθούν! Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο βασικός ρόλος των ΕΔ είναι να τους συντονίσει ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ! Δεν το γράφουμε τυχαία. Έχει…παιχτεί πολλές φορές το έργο.

Τέλος επειδή παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση δίνει που και που κάποια απάντηση για την τιμή των όπλων σ΄ όσα απαράδεκτα ψεύδη εκτοξεύουν επίδοξοι δικτατορίσκοι της Ευρώπης να επισημάνουμε:

Όποιος Ευρωπαίος ηγέτης δεν αισθάνεται ασφαλής για την φύλαξη των “εξωτερικών συνόρων” της ΕΕ , να στείλει πλοία και εναέρια μέσα της πλούσιας χώρας του στην Ελλάδα,για να βάλουν ένα χεράκι στο πολύ δύσκολο έργο που επιτελούν οι ελληνικές ΕΔ. Εφόσον δεν έχουν τα κότσια να εναντιωθούν στον αγαπημένο τους Ταγίπ Ερντογάν και να υποχρεώσουν την Τουρκία να φτιάξει hotspots στα οποία θα καταγράφονταν πρόσφυγες και μετανάστες ,ας σταματήσουν τις δηλώσεις κι ας δράσουν ουσιαστικά.

Αυτά προς το παρόν,γιατί το θέμα μόλις τώρα αρχίζει…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης