Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Απόστρατοι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
16/03/2016 | 10:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Φυγή προς τα εμπρός για το προσφυγικό”! Ποιοι το προτείνουν με μπροστάρη ναύαρχο

Μέσα στην απόγνωση που έχουν κατορθώσει να προκαλέσουν στους πολίτες οι “παραδοσιακές” κομματικές δυνάμεις,υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να κινηθούν πολιτικά . Προσππάθειες που δεν έχουν την προβολή που τους αξίζει από τα επίσης παραδοσιακά ΜΜΕ. Μια απ΄αυτές τις προσπάθειες είναι η Κοινωνία Αξιών. Στο στρατιωτικό ρεπορτάζ την παρακολουθούμε λόγω του Υποναύαρχου ε.α Στέλιου Φενέκου. Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν πως έφυγε από το ΠΝ ,να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο κ.Βενιζέλος ως ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς λέγοντας ότι είναι “αυτιστικοί” ο κ. Φενέκος του ζήτησε να ανακαλέσει. Ο …αλάθητος Βαγγέλης Βενιζέλος δεν το έκανε και ο κ.Φενέκος παραιτήθηκε. Τώρα συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνία Αξιών, η οποία παρουσίασε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις για το προσφυγικό:

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: “ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ”

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ

Πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στη κυβέρνηση επίσημα και με θεσμικό τροπο, τις προτάσεις μας για το προσφυγικό.

Μεταξύ αυτών προτείναμε και μερικές ιδιαίτερα σημαντικές τώρα που οι Ρώσοι δήλωσαν την έναρξη της αποχώρησής τους και που φαίνεται πόσο έγκαιρα είχαν υποβληθεί και πόσο επίκαιρες καθίστανται!

Συγκεκριμένα προτείναμε:

Την προβολή από τη χώρα μας, με ένα σχέδιο που θα υπέβαλε στη διεθνή κοινότητα, των κάτωθι:

1. Την ανάγκη έναρξης πολιτικής διευθέτησης του προβλήματος στη Συρία, με δεδομένη την υποχώρηση των τρομοκρατικών δυνάμεων, και στην οποία ο Άσαντ αναγκαστικα θα πρέπει να παίξει σημαντικό μεταβατικό ρόλο.

2. Την δημιουργία περιοχών ασφαλείας στο ελεύθερο πλέον τμήμα της Συρίας, την ειρήνη του οποίου θα διασφαλίζουν μικτές πολυεθνικές δυνάμεις, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανοικοδόμηση του νέου Συριακού κράτους.

3. Την διοχέτευση μεγάλου τμήματος από τα κονδύλια που κατασπαταλούνται τώρα για προσωρινές προσφυγικές φαβέλες, στην ανοικοδόμηση σύγχρονων πόλεων και οικισμών στη Συρία, γεγονός που θα ενθαρρύνει πολλούς να παραμείνουν στη Συρία και πολλούς πρόσφυγες να επανέλθουν.

4. Δημιουργία άμεσα σε Ευρωπαϊκό έδαφος του “Δημοκρατικού Συριακού Στρατού”, με πρόσκληση για κατάταξη προσφύγων 18-45 χρόνων, με συγκεκριμένα κριτήρια, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν με δυτικά δημοκρατικά πρότυπα, θα εχουν την κατάλληλα επιλεγμένη ηγεσία και θα μπορούν να συνεισφέρουν στην ομαλή μετάβαση της Συρίας σε ένα κράτος συγχρονο που να ευημερεί, διασφαλίζοντας την ειρήνη και αποτρέποντας την επικράτηση στη νέα Συρία κάθε μορφής φανατικών.

4. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να δημιουργηθούν και κατάλληλα σώματα αστυνόμευσης και κρατικών δομών.

5. Στην ανοικοδόμηση αυτή και στην επαναδημιουργία των κρατικών δομών, σημαντικός μπορεί να είναι και ο ρόλος της χώρας μας, λόγω της συνολικής μας στάσης προς το προσφυγικό, τις καλές μας σχέσεις με τη Συρία και τον αραβικό κόσμο και με τις μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες και την εκπαίδευση που μπορεί να προσφέρει. Συνακόλουθα μπορούν να δοθούν και ευκαιρίες για δουλειά στη χώρα τους, σε πολλούς πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.

6. Ταυτόχρονα θα μπορεί να ξεκινήσει και ένα σχέδιο επαναπροώθησης των προσφύγων στις περιοχές ασφαλείας που θα ανοικοδομούνται, απομειώνοντας σταδιακά τους αριθμούς των φιλοξενουμένων προσφύγων στη χώρα μας.

Καλούμε τη κυβέρνηση να σχηματίσει μία ομάδα διεπιστημονική/υπερκομματική, που να περιλαμβάνει και εκπροσώπους απο το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΘΑ αλλά και από άλλα υπουργεία, η οποία με τη κατάλληλη ηγεσία να διαμορφώσει ταχύτατα ένα στρατηγικό σχέδιο με βάση τις παραπάνω προτάσεις.

Το σχέδιο αυτό να προβληθεί σε διεθνές επίπεδο ως Ελληνική πρόταση και πρωτοβουλία και με κατάλληλη εκμετάλλευση όλων των διεθνών ερεισμάτων που μπορούμε να δημιουργήσουμε!

Μόνο με “ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ” και με έγκαιρο στρατηγικό σχεδιασμό θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τη χάμενη μας αξιοπρέπεια και όχι μόνο!

Militaire.gr

                                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης