Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Καμία απολύτως βοήθεια στην Ελλάδα όταν όλοι οι άλλοι “γεμίζουν ταμεία”!

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Καμία απολύτως βοήθεια στην Ελλάδα όταν όλοι οι άλλοι

Καμία απολύτως βοήθεια δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Καλή η αυτοκριτική ,πάντα αναγκαία, για τα λάθη μας ,αλλά θα ήταν καλό να κάνουμε και κριτική σ΄ όλους αυτούς που κουνάνε δάχτυλο, αλλά δεν κουνιούνται για να βοηθήσουν την Ελλάδα στο επίπεδο που πρέπει και που μπορούν.

Αντιθέτως κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προκαλούν την ήδη κουρασμένη ελληνική κοινη γνώμη. Γιατί είναι πρόκληση για τους Έλληνες πολίτες να ακούν και να διαβάζουν ότι η Τουρκία η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ και είναι ο κεντρικός διακινητής των προσφύγων και των μεταναστών  έχει να λάβει από την ΕΕ -και την Ελλάδα- τρία δις για…τις υπηρεσίες της.

«Από πλευράς μας, κατέστη σαφές προς όλους ότι δεν οφείλει μόνο η Ελλάδα απαντήσεις. Απαντήσεις οφείλουν, επίσης, όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την ολοκλήρωση της άτυπης άτυπης συνάντησης Gymnich των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που έλαβε χώρα επί ένα διήμερο στο ‘Αμστερνταμ. «Διότι» πρόσθεσε «δεν έχει ακόμη δοθεί στην Ελλάδα η αναγκαία βοήθεια, η οποία προβλέπεται στις αποφάσεις όλων των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα».

 

Την ίδια ώρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες ,όπως η Αυστρία ζητά επιπλέον χρήματα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Την παροχή από την Ευρωπαική Επιτροπή στην Αυστρία 600 εκατομμυρίων ευρώ για το επιπλέον κόστος που προκλήθηκε από τη μέριμνα για τους πρόσφυγες, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρό της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την αντιπρόεδρό της, Κρισταλίνα Γκεόργιεβα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, όπως γράφει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα “Κουρίρ”.Και πολύ καλά κάνει ο Σέλινγκ. Το ερώτημα είναι εμείς γιατί δεν απαιτούμε κάτι ανάλογο…

Από την Αυστρία υπάρχει ακόμη μια φωνή λογικής υπέρ της Ελλάδας.Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ζήτησε τη διάσωση όλων των μεταναστών που φθάνουν στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα την άμεση επαναπροώθησή τους από την Frontex προς την Τουρκία.

Σχετική πρόταση έκανε ο ίδιος, όπως λέει, στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της πρόσφατης Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία, στο Λονδίνο.

“Πρέπει όλοι να διασώζονται, αλλά μετά πρέπει να στέλνονται πίσω στην Τουρκία. Με τον τρόπο αυτό η Frontex δεν θα είναι πλέον μόνο μία υπηρεσία διάσωσης, αλλά πραγματικά και μία υπηρεσία προστασίας των συνόρων”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Osterreich.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης