Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Ευρωπαίοι “κλειδώνουν” τα Βαλκάνια “φυλακίζουν” την Ελλάδα και κάνουν…προσευχές!

Οι Ευρωπαίοι

Ο “βαλκανικός διάδρομος” κλείνει όπως διαρρέουν ΥΠΕΞ της ΕΕ με πρώτο και καλύτερο τον Κούρτς της Αυστρίας και η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει μόνη την μεγαλύτερη προσφυρική κρίση μετά από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανταλλάγματα; Κάποια χρήματα ,ίσως η αξιολόγηση και αποστολή μερικών πολεμικών πλοίων που δεν θα ξεπεράσουν τα 15.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ήδη σήμερα την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο. Μία φρεγάτα ετοιμάζεται να στείλει και η Γαλλία.

Αν όσα διαρρέουν οι Ευρωπαίοι στον Τύπο των χωρών τους επιβεβαιωθούν σήμερα στις Βρυξέλλες η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη. Η επιβάρυνση της χώρας θα είναι σημαντική και καμία οικονομική βοήθεια δεν πρόκειται να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν.

Απαιτείται όμως ψυχραιμία ,οργάνωση ,συνεργασία και συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Καταννοούμε τον πειρασμό της αντιπολίτευσης να κάνει επιθέσεις στην κυβέρνηση ,αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι η ώρα. Δηλώσεις όπως αυτές του κ.Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία παρέδωσε χώρα και την μετέτρεψαν σε hotspot δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν σ΄ ότι έχει να κάνει με την διαχείριση του προβλήματος.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με την νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο . Στα λόγια θα ξεκινήσει σύντομα. Μην περιμένετε ουσιαστική ενεργοποίηση της δύναμης πριν από το τέλος Μαρτίου. Στο μεταξύ οι ροές των προσφύγων συνεχίζονται αμείωτες και όλοι ανησυχούν για το τι θα συμβεί μόλις ο καιρός βελτιωθεί.

Τι θα συμβεί; Η Ελλάδα θα στριμωχτεί άσχημα. Οι Ευρωπαίοι αρνούνται να καταλάβουν ότι απλά αγοράζουν χρόνο μεταθέτοντας τις γραμμές…άμυνας όλο και πιο πίσω. Άρχισαν από την Τουρκία, πήγαν στο Αιγαίο, έχουν φθάσει στα Σκόπια. Σύντομα όπως το πάνε θα φθάσουν στη Βιέννη. Και τότε θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τον Κουρτς και τους ομοίους του.

Όπως φαίνεται το μοναδικό που έχουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι -κι εμείς μαζί μ΄ αυτούς- είναι …προσευχές. Μήπως και η λύση στη Συρία έρθει πιο γρήγορα ,μήπως οι ροές των προσφύγων μειωθούν… Πολλά μήπως και τι να κάνει κι ο Θεός με τόση ανικανότητα.

Militaire.gr

                                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης