Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού και για την Ελλάδα και για την ΕΕ των …Κουρτς

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού και για την Ελλάδα και για την ΕΕ των ...Κουρτς

Όσο τα πολιτικά κόμματα της χώρας κατορθώνουν να διαφωνούν ακόμη και σε θέματα όπως το προσφυγικό θα βρίσκονται ακόμη και οι πιο απίθανοι πολιτικοί στην Ευρώπη να μας κουνάνε το δάχτυλο! Όπως ο νεαρός Κουρτς υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ο οποίος επειδή έχει εκλογές στην χώρα του και πιέζεται από την ακροδεξιά κάνει κάθε μέρα και μια δήλωση εναντίον της Ελλάδας!

“Την Ελλάδα ασφαλώς και την ενδιαφέρουν οι εικόνες από τους πρόσφυγες, που παράγονται στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, για να μπορεί αυτή να αυξάνει την πίεση προς την Ευρώπη, ώστε να συνεχίζεται η ανοικτή προώθηση προσφύγων”, λέει ο νεαρός … Σε  συνέντευξη του σε αυστριακό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο “Σέρβους” του Σάλτσμπουργκ, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφερόμενος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, σημειώνει πως θα πρέπει να είναι γενναιόδωρη η υποστήριξη των Ελλήνων, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ασκείται πίεση στην Ελλάδα για να αποδεχθεί αυτή τη βοήθεια για τη διαμονή των προσφύγων.  Με λίγα λόγια “με τον παρά μου” που λέμε εδώ στην Ελλάδα … κάνω ότι με βολεύει τέλος πάντων.

Διαπιστώνουμε ότι ακόμη και στο θέμα του προσφυγικού έχουμε την τάση -όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και εμείς οι πολίτες- να ψάχνουμε τρόπο να διχαστούμε αντί να λύσουμε το πρόβλημα που επείγει και μετά να μοιράσουμε το μερίδιο των ευθυνών. Έτσι και τώρα με το θέμα των προσφύγων. Η ψυχραιμία λείπει,το πρόβλημα οξύνεται και οι περισσότεροι δεν κοιτάμε πως θα το λύσουμε. Έχουν δίκιο όσοι επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις . Το κόστος των λαθών που έκανε το πληρώνει και θα το πληρώσει. Λάθος ότι ήταν πιο “ανεκτική” και “ελκυστική” στην “πρόσκληση” προσφύγων και μεταναστών . Αλλά δεν προκάλεσε η κυβέρνηση τις ανεξέλεγκτες ροές . Τις προκάλεσε ο πόλεμος στη Συρία που γινόταν όλο και πιο άγριος και σκληρός. Για να περάσουμε στους εταίρους Ευρωπαίους που τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν : που ακριβώς ήταν όλοι αυτοί οι …σοφοί Ευρωπαίοι ,όσο η κρίση στη Συρία κλιμακωνόταν; Τι ακριβώς έχει πει κι έχει κάνει η ΕΕ για μια πολεμική σύγκρουση που εξελισσόταν μέσα στο “σπίτι” της; Δεν ήταν βέβαιο ότι ότι το “προσφυγικό τσουνάμι” κάποια στιγμή θα ξεσπούσε;

Μας κατηγορεί ο ανώριμος Κουρτς της Αυστρίας κι άλλοι χαρτογιακάδες του βορρά ότι “σπρώχναμε” πρόσφυγες και μετανάστες προς τις χώρες τους!!! Ας έρθουν να βρουν ΕΝΑΝ που να θέλει να μείνει στην Ελλάδα να μας τον δείξουν! Όλοι θέλουν να φύγουν προς την βόρεια Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία . Κι έχουμε άσχημα νέα για τον Κουρτς και τους ομοίους του: ότι κι αν κάνουν,όσους κι αν εγκλωβίσουν στην Ελλάδα ή αλλού πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες θα κάνουν όλη τη διαδρομή μέχρι το βορρά με κάυσιμο την απελπισία τους. Συνεπώς ο Σεμπάστιαν της Βιέννης θα πρέπει να είναι έτοιμος γι΄ αυτά που έρχονται.

Όσο για τις κατηγορίες περί …ελληνικού σπρωξίματος των προσφύγων και των μεταναστών προς το βορρά; Από μία χώρα που έξι χρόνια της “έχουν πιει” το αίμα ,την έχουν διαλύσει κι έχουν αποδυναμώσει όλες της τις δυνατότητες τι περίμεναν οι …Κουρτς της Ευρώπης; Αν για κάτι ακόμη πρέπει να κατηγορηθεί η κυβέρνηση είναι ότι όταν οι εταίροι μας άρχισαν να κουνάνε το δάχτυλο για την φύλαξη των “ευρωπαϊκών συνόρων” στο Αιγαίο δεν πήγε κάποιος να τους …τρίψει στη μούρη τις διαθεσιμότητες σε ΕΔ και Λιμενικό. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα…

Που ήταν όλα αυτά τα χρόνια οι εταίροι; Ποιος απ΄ όλους προσφέρθηκε να βοηθήσει πραγματικά στην φύλαξη των συνόρων και στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών που μέρα με τη μέρα αυξάνονταν δραματικά; Πουθενά δεν ήταν και δυστυχώς πουθενά δεν είναι! Πήγαν να σώσουν την κατάσταση με την Τουρκία,πιστεύοντας ότι εκεί θα τους έκαναν το χατήρι να “παρκάρουν” ανθρώπους. Πήρε κάμποσο καιρό να καταλάβουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης. Είναι μέρος του προβλήματος. Κι έτσι τώρα φθάσαμε στο σημείο οι …Κουρτς της Αυστρίας ,των δυτικών Βαλκανίων και οι …ανατολικοί που μπήκαν λαθραία στην ΕΕ να παριστάνουν τους τιμητές! Ο πανικός της ανύπαρκτης σ΄ όλα τα επίπεδα ΕΕ είναι η Γερμανία να σπεύδει να στηρίξει Ελλάδα ,ίσως επειδή καταλαβαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση της όποιας “άμυνας” μπορεί να υπάρξει στο “μέτωπο” του προσφυγικού.

Όσο για την επιχείρηση του ΝΑΤΟ; Γελάει ο κόσμος με τα αντανακλαστικά της Συμμαχίας…

Δυστυχώς τίποτα δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Ότι κι αν αποφασιστεί τη Δευτέρα, η προσφυγική κρίση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Η Ελλάδα την πληρώνει πανάκριβα. Θα την πληρώσουν και οι Ευρωπαίοι που τα τελευταία ειδικά χρόνια προτίμησαν να ασχοληθούν με οικονομικά πειράματα και εξισώσεις αγνοώντας όλα όσα συνέβαιναν στην περίμετρο της ΕΕ και την αφορούσαν άμεσα. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Τουλάχιστον σ΄ ότι μας αφορά ,στο εσωτερικό της χώρας ας ελπίσουμε ότι τα κόμματα και οι αρχηγοί τους θα σοβαρευτούν και θα ομονοήσουν πραγματικά κι όχι για τα μάτια του κόσμου…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης