Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
04/11/2016 | 17:44
Militaire News

Προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Βίτσας! Ποιους αφορούν

Προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Βίτσας! Ποιους αφορούν

Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία προανήγγειλε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 26ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ), στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Βίτσας είπε:

Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών  πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, για την ενίσχυση των  στρατιωτικών νοσοκομείων. Και μαθαίνοντας από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος επεκτείναμε το μέτρο,  ώστε εφεξής να αφορά και ιατρούς, οι οποίοι θα καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία”.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που παράγουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία όχι μόνο για τις ΕΔ,αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Είπε μεταξύ άλλων:

Όπως έχω διαπιστώσει και εγώ από τις επισκέψεις μου στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγειονομικού, παρέχετε υψηλού επιπέδου ιατρονοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους δικαιούχους νοσηλείας.  Με τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, την αναβάθμιση τους,  όπου απαιτείται και με τη δημιουργία  νέων, όπως με τη Διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) στο ΝΝΑ και με τη προώθηση της διακλαδικότητας και της διαλειτουργικότητας, οι υπηρεσίες υγείας εκσυγχρονίζονται και γίνονται ποιοτικότερες, για το ευρύ κοινωνικό σύνολο. 

Εξάλλου το Υγειονομικό των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και με άλλους σχετικούς με τη δημόσια υγεία φορείς.

Το ΥΠΕΘΑ συνδράμει με την παροχή υπηρεσιών υγείας από Στρατιωτικούς και Οπλίτες ιατρούς σε περιφερειακά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Από το Φεβρουάριο του 2016 δίνουμε τη δυνατότητα σε Οπλίτες ιατρούς ταυτόχρονα με τη θητεία τους να εκπληρώνουν και το αγροτικό τους, εφόσον οι επιχειρησιακές ανάγκες μας το επιτρέπουν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στελέχωση, του δυτικότερου Περιφερειακού Ιατρείου της χώρας, που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων στους Οθωνούς.

Επίσης, είναι γνωστή σε όλους η συνδρομή μας μέσω της διάθεσης πτητικών μέσων για τις αεροδιακομιδές, της  προσφοράς  αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες στελεχών και οπλιτών.  

Το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχει επίσης ενεργά στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων, με την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε με το Υπουργείο Υγείας  και συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για την αντιμετώπιση υγειονομικών θεμάτων, κοινού ενδιαφέροντος.

 

Θα ήθελα αυτές τις αναφορές που αφορούν στις συνέργιες μας με το Υπουργείο Υγείας να τις κλείσω με το εξής:  Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών  πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, για την ενίσχυση των  στρατιωτικών νοσοκομείων. Και μαθαίνοντας από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος επεκτείναμε το μέτρο,  ώστε εφεξής να αφορά και ιατρούς, οι οποίοι θα καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η κοινωνική προσφορά του υγειονομικού είναι ένα από τα πεδία στα οποία έχετε δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και έχετε συνδεθεί με το κοινωνικό σύνολο, δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν  πλέον πρόσβαση όλοι οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία  και διατίθεται καθημερινά αριθμός απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Επιπρόσθετα, είναι δυνατή η διεξαγωγή ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων σε ορισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια και κέντρα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Τέλος, κάτοικοι ακριτικών νησιών νοσηλεύονται και στα 3 Στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας.

               

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής, είναι ενεργή η παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλες τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Με όλες αυτές τις αποστολές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής Αναβαθμισμένης Δυνατότητας με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού  «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», με ενισχυμένη και βελτιωμένη την επιχειρησιακή του στόχευση, οι έλληνες ακρίτες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Η επιτυχία του προγράμματος είναι μεγάλη, η αποδοχή του από τους κατοίκους όλων των περιοχών της περιφέρειας δεδομένη και η συνδρομή σας ενεργή και ουσιαστική.

 

Η ανθρωπιστική διάσταση των δράσεων μας αναγνωρίζεται και στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό. Ρόλος που σας έχει ανατεθεί και εκτελείτε ενσυνείδητα, όπως ακριβώς το επιτάσσει η επιστημονική σας δεοντολογία και η αγάπη σας για τον άνθρωπο”.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα  για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για το μέγεθος της ανιδιοτελούς σας προσφοράς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης