Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
20/03/2017 | 11:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Προσευχή Ερντογάν κι όλης της κυβέρνησης στην Αγιά Σοφιά! Τελευταία παράσταση

Προσευχή Ερντογάν κι όλης της κυβέρνησης στην Αγιά Σοφιά! Τελευταία παράσταση

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η γνωστή δημοσιογράφος  Ζεϊνέπ Γκιουρτζανλί στην τακτική της στήλη στην εφημερίδα Sozcu  και με τίτλο “Πατριδοκαπηλία και αλήθειες”, εκτιμά ότι το τελευταίο προεκλογικό πυροτέχνημα του Ερντογάν πριν το Δημοψήφισμα θα είναι η προσευχή σύσσωμης της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος στην Αγία Σοφία.

Ειδικότερα η δημοσιογράφος , μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Η πατριδοκαπηλία υπήρχε από την έναρξη της περιόδου διακυβέρνησης του ΑΚΡ. Απογειώθηκε, όμως, λίγο πριν το δημοψήφισμα της 16ης  Απριλίου.

Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής αντικαταστάθηκε από ισλαμική/εθνικιστική καπηλεία. Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και τα μέλη της κυβέρνησης  τρέχουν δεξιά –αριστερά και μιλούν για τη “μεγάλη Τουρκία”  και για αυτούς που “ζηλεύουν την Τουρκία”.

Στην πραγματικότητα δεν διαφαίνεται  τίποτα από αυτά. “Ή το PYD είπαν ή την Τουρκία και ο κόσμος επέλεξε τους Κούρδους του PYD. Έδιωξαν την υπουργό μας από την “σύμμαχο” μας  Ολλανδία.

Το Ιράν δήλωσε ότι δεν λαμβάνει σοβαρά τις απειλές και τις φωνασκίες της Άγκυρας.   Την ώρα που η Τουρκία κραύγαζε, το Ιράν αποκτούσε  ναυτική Βάση στη Συρία.  Το Ιράν ολοκλήρωσε μια επιθυμία που είχε εδώ και εκατοντάδες χρόνια . Απέκτησε ναυτική Βάση στη Μεσόγειο…

Η κουρδική σημαία μετά την Άγκυρα υψώθηκε στο Κιερκιούκ.  Η Άγκυρα , μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Μπαρζανί. Την ίδια στιγμή το ΡΚΚ ανανέωσε τις σχέσεις φιλίας με τον Μπαρζανί.

Το μέτωπο του “ναι”  στο δημοψήφισμα δοκιμάζει όλα τα μέσα για να επιβληθεί. Όταν απέτυχε να διαπληκτιστεί με την αντιπολίτευση, χαρακτήρισε ¨προδότες και τρομοκράτες¨ αυτούς που υποστηρίζουν το “όχι”.

Μετά την αποτυχία αυτού  του εγχειρήματος της προκάλεσε τεχνητή κρίση με την Ευρώπη. Στην Άγκυρα εξετάζεται τώρα το σενάριο του πολέμου.  Το κυβερνών κόμμα σε συνεργασία με τον Μπαρζανί θα οργανώσει μια επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στο όρος Καντίλ. Σε περίπτωση που δεν αποδώσει τα αναμενόμενα  και αυτή η επιχείρηση τότε υπάρχει ένας παράγων έκπληξη: Η Αγία Σοφία. Ο Ερντογάν μετέτρεψε την τεχνητή κρίση με την Ευρώπη σε σύγκρουση Χριστιανών –Μουσουλμάνων, αναβιώνοντας τις Σταυροφορίες.  Ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου τόνισε: “Δεν μπορείτε να επιβάλετε τη γνώμη σας στην Τουρκία των 2 δις πιστών”.  Ο υπουργός πρόσθεσε στα 2 δις Μουσουλμάνων που υπάρχουν στο κόσμο την Αίγυπτο με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις, το Ιράν, ακόμα και τον  πρωθυπουργό του Ιράκ Αμπαντί, για τον οποίο κάποτε ο ίδιος ο Ερντογάν είπε: Δεν είσαι ομόλογος, συνομιλητής μου. Δεν βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο μαζί μου”.

Ασφαλώς τα μεγάλα λόγια χρειάζονται και θεαματικές πράξεις. Αυτή την θεαματική πράξη πιθανολογούν ότι θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν και τα μέλη του κόμματος του τελώντας ναμάζι μια Παρασκευή λίγο πριν το δημοψήφισμα στην Αγία Σοφία.

Συζητούν πολύ σοβαρά στα παρασκήνια των ανακτόρων , παράλληλα με τη ρητορική “Ημισέληνος εναντίον Σταυρού”, να μετατρέψουν την Αγία Σοφία από Μουσείο σε τζαμί για να προσεύχονται οι πιστοί.”

Η προσβολή του συμβόλου του Χριστιανισμού παραμονές του Πάσχα θα κολάκευε πολύ τους φανατικούς οπαδούς του Ερντογάν. Για αυτό δεν αποκλείεται καθόλου να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.  Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση της δημοσιογράφου και να προετοιμάσουν κατάλληλα τη φαρέτρα τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης