Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
11/09/2016 | 17:54 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ διαρκείας στην Τουρκία! Ποιους “ξήλωσε” ο Ερντογάν προκαλώντας αντίδραση από ΗΠΑ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ διαρκείας στην Τουρκία! Ποιους

Πραξικόπημα διαρκείας στην Τουρκία με την πλήρη ανοχή της δύσης! Το καθεστώς Ερντογάν καθαίρεσε με το έτσι θέλω και αξιοποιώντας την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”,28 δημάρχους στην νοτιοανατολική Τουρκία. Όλοι είναι Κούρδοι!

24 απ΄ αυτούς κατηγορούνται από το καθεστώς για σχέσεις με το PKK και το KCK.Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Η αυθαιρεσία του καθεστώτος προκάλεσε διαδήλωση στο Χακάρι και η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Στις θέσεις των δημάρχων διορίστηκαν στελέχη του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή υπάλληλοι που μέχρι σήμερα κατείχαν θέσεις βοηθού νομάρχη και διοικητή επαρχιών (καϊμακάμης).

Έντονη ήταν η αντίδραση του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρεται ότι «στόχος υπήρξε η τοπική αυτοδιοίκηση σε κουρδικές πόλεις που έχει εκλεγεί με ποσοστά 65-95%», πράγμα που «θα προκαλέσει την κλιμάκωση των προβλημάτων στις κουρδικές πόλεις».

Οι νέες ακρότητες του καθεστώτος Ερντογάν προκάλεσαν την προσεκτική αντίδραση των ΗΠΑ.Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα σε ανακοίνωσή της αφού αναγνωρίζει το δικαίωμα της Τουρκίας να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας κάνει συστάσεις για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ελευθερία του λόγου! Επίσης εκφράζει την ελπίδα ότι σύντομα οι πολίτες θα μπορέσουν να επιλέξουν νέους τοπικούς άρχοντες.Αστεία πράγματα για την Τουρκία του Ερντογάν.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας:

usa_embassy_turkey

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης