Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
21/10/2015 | 18:29
Militaire News

Πούτιν καλεί Ερντογάν για την επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα

Πούτιν καλεί Ερντογάν για την επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα

Οι εξελίξεις στο θέμα της Συρίας “τρέχουν” και η χώρα που δείχνει να έχει τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι η Τουρκία.

Το ταξίδι του Άσαντ στην Μόσχα έχει ανάψει φωτιές στην Άγκυρα.

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σήκωσε το τηλέφωνο και  συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου “οι δύο πρόεδροι «συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης χθες το βράδυ στη Μόσχα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ».

Η τουρκική προεδρία  επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ηγετών, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, το οποίο μετέδωσε επιπλέον ότι θα υπάρξει μια διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων στη Σύνοδο Κορυφής της G20 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Αττάλεια, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους εξέφρασε στον Ρώσο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης την ανησυχία του ότι οι επιθέσεις στην επαρχία Χαλέπι και τα περίχωρά της θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέες μαζικές ροές προσφύγων, γνωστοποίησαν πηγές της τουρκικής προεδρίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Άγκυρα στην καταπολέμηση «όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του Ντάες (Ισλαμικού Κράτους)» και επισήμανε τους δεσμούς μεταξύ των μαχητών των Ομάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους συνομίλησε επίσης με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Μόσχα.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρθηκε σήμερα σε συνομιλίες που υπέκλεψαν οι μυστικές υπηρεσίες και στις οποίες ακούγονται διοικητές του Ισλαμικού Κράτους να συζητούν με συμπολεμιστές τους του Μετώπου Αλ Νόσρα για το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να επιβληθούν στις κυβερνητικές δυνάμεις, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.
«Οι πληροφορίες σχετικά με την έναρξη συνομιλιών μεταξύ των διοικητών πολλών μεγάλων μονάδων της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νόσρα με τους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να απωθήσουν την επίθεση του συριακού στρατού καταγράφθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν τις ραδιοεπικοινωνίες» δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης