Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
01/08/2016 | 22:22 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Που είναι η ΝΔ στο χώρο της Άμυνας; Σιωπή για το νέο μισθολόγιο του ΥΠΟΙΚ

Που είναι η ΝΔ στο χώρο της Άμυνας; Σιωπή για το νέο μισθολόγιο του ΥΠΟΙΚ

Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να απέχει από τα θέματα της Εθνικής Άμυνας. Οι παρεμβάσεις της ΝΔ στο χώρο της άμυνας είναι αιχμηρές και κάνουν θόρυβο, μόνο όταν έχουν να κάνουν με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Για την ουσία των προβλημάτων των στελεχών όμως,η ΝΔ που είναι;

Εδώ και μέρες το θέμα του νέου ειδικού μισθολογίου του υπουργείου Οικονομικών για τα στελέχη των ΕΔ είναι το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί. Μπορεί άπαντες να σφύριζαν αδιάφορα -των περισσοτέρων ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων- αλλά είναι προφανές ότι το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις αποδοχές τους ήταν το θέμα συζήτησης σ΄ όλες τις μονάδες.

Εκτός από την ερώτηση της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, βουλευτίνας της ΝΔ στη Β΄Αθηνών δεν αντιληφθήκαμε να υπήρξε άλλη παρέμβαση από τη ΝΔ. Το ερώτημα είναι γιατί.

Η πιο εύκολη απάντηση είναι ότι το κόμμα της ΝΔ “δεν δικαιούται δια να ομιλεί” που έλεγε και ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας.Υπό την ηγεσία Σαμαρά και με στρατιωτική ηγεσία που δεν αντιστάθηκε έφερε τον κυκλώνα των περικοπών στις ΕΔ.

Αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απουσία της ΝΔ απο το χώρο των ΕΔ. Η οποία δεν είναι τωρινή.Θυμίζουμε ότι στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου η ΝΔ υπό την αρχηγία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν ασχολήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ με τον χώρο των ΕΔ. Γιατί η προσωπική επίθεση στον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση σε θέματα άμυνας.

Φαίνεται ότι και επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη ο χώρος της Εθνικής Άμυνας δεν αποτελεί προς το παρόν προτεραιότητα για τη ΝΔ. Γιατί ο τόνος των παρεμβάσεων δεν δίνεται από τον κάθε τομέα -στη προκειμένη περίπτωση του τομέα Άμυνας- αλλά από την ηγεσία….

Προφανώς οι στρατιωτικοι δεν περιμένουν ούτε από τη ΝΔ, ούτε από κανένα άλλο κόμμα να …τους σώσει.Ωστόσο η απουσία της ΝΔ προκαλεί εντύπωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης