Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
26/05/2016 | 14:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Πούτιν γράφει άρθρο για την Ελλάδα και ρίχνει “καρφιά” μια μέρα πριν έρθει

Ο Πούτιν γράφει άρθρο για την Ελλάδα και ρίχνει

Ενα σημαντικό άρθρο του Ρώσου Προέδρου Βλ. Πούτιν, όπου περιγράφονται οι ρωσικές επιδιώξεις στην Ελλάδα, φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», μία μέρα πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας και λίγες μέρες μέτα την έναρξη κατασκευής του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν και αναμένεται να αποτελέσει έργο-κλειδί στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ε.Ε. από τις ρωσικές εξαγωγές.

Όπως γράφει το thepressroom.gr Ο Βλ. Πούτιν, κάνει εκτενή αναφορά σε αυτά που συνδέουν Ελλάδα και Ρωσία, Ρώσους και Ελληνες, για να καταλήξει στο ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας. Δυστυχώς όμως η εμβάθυνση των σχέων εμποδίζεται από την κάμψη των σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας και τη ζημία, όπως γράφει, την πληρώνουν οι Ελληνες αγρότες.

Ασκεί κριτική στην ΕΕ ότι δεν έχει μια αντίστοιχη προθυμία για αμοιβαία επωφελή σχέση.

Επισημαίνει ότι οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μετάξι της Ευρώπης και της Ρωσίας και υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα με παράλληλη αναφορά στη μη υλοποίηση του σχεδίου «Νότιου Αγωγού» με ευθύνη της ΕΕ.

Τέλος, ο κ. Πούτιν, στο άρθρο, προαναγγέλλει τη ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών, με την συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης