Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πολωνικό ενδιαφέρον για ναυπήγηση υποβρυχίων 214 στον Σκαραμαγκά

Πολωνικό ενδιαφέρον για ναυπήγηση υποβρυχίων 214 στον Σκαραμαγκά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Πολωνία ενδιαφέρεται εδώ και χρόνια για υποβρύχια 214,σαν κι αυτά που διαθέτει το ΠΝ.Επί υπουργίας Βενιζέλου είχε γίνει συζήτηση για να πουλούσε η Ελλάδα ένα ή δύο από τα δικά της υποβρυχία.Η συζήτηση ευτυχώς δεν προχώρησε.Τώρα η Πολωνία επανέρχεται και δείχνει ένα ενδιαφέρον για να ναυπηγήσει υποβρύχια 214 στο Σκαραμαγκά.Θα είναι πολύ καλό αν γίνει.

Το ενδιαφέρον προέκυψε στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Πολωνίας,Πάνος Καμμένος και Αντόνι Μακιέρεβιτς,το πρωί στο ΥΠΕΘΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της συμφωνίας-πλαίσιο αμυντικής συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει 21 τομείς, όπως η εκπαίδευση, η διεξαγωγή ασκήσεων και η συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασίας για τα υποβρύχια 214 που διαχειρίζεται το Πολεμικό Ναυτικό στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εκπρόσωποι της Πολωνίας θα επισκεφθούν την Ελλάδα για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης η οποία χαρακτηρίσθηκε πολύ ενδιαφέρουσα από τον Πολωνό υπουργό.

Κατά τ΄ άλλα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε τη συμμετοχή πολωνικής φρεγάτας στη νατοΐκη αποστολή στο Αιγαίο για τη διακοπή των δρόμων που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών, «για να μειώσουμε την πίεση στον νότο», όπως είπε, την αποστολή Πολωνών αστυνομικών για την υποβοήθηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας στο ζήτημα, καθώς και την αποστολή ιατρικού υλικού -1.000 πακέτων- για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών.

Καρφί για τη Ρωσία

Βέβαια ο Πολωνός υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και την εμμονή της χώρας του με το “ρωσικό κίνδυνο”. Δήλωσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη  να φιλοξενήσει τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ανατολικών συνόρων της Συμμαχίας. Είναι κοινό συμφέρον, κοινό ενδιαφέρον και κοινός κίνδυνος, ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα προβλήματα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης στα ανατολικά και νότια σύνορα.

Δεν νομίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κανένα λόγο να στείλει στρατεύματα στη Πολωνία…

Miiltaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης