Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/01/2018 | 16:50
Militaire News

Ποιο είναι το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την μεταφορά δανείων στρατιωτικών από τις τράπεζες!

Ποιο είναι το σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την μεταφορά δανείων στρατιωτικών από τις τράπεζες!

Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τα δάνεια των στρατιωτικών είναι λογικό να προκάλεσε αίσθηση, γιατί ποιος δεν έχει άγχος με ένα δάνειο; Ειδικά με στεγαστικό.

Τόσο ο Καμμένος όσο και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης πιστεύουν ότι το σχέδιο μεταφοράς δανείων από τις τράπεζες στον ΑΟΟΑ, είναι εφικτό να υλοποιηθεί. Υπολογίζουν μάλιστα ότι μπορούν να τα πάρουν “πακέτο” και με τα εξυπηρετούμενα δάνεια που δεν έχουν “κοκκινίσει”, ώστε να μπορούν οι στρατιωτικοί να τα αποπληρώσουν με χαμηλότερο επιτόκιο.

Το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πιθανόν να αποδειχτεί πολύπλοκο, αλλά αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει μια πραγματικά μεγάλη ελάφρυνση για τις οικογένειες των στρατιωτικών/

Τα Γενικά Επιτελεία επεξεργάζονται την ιδέα εδώ και και περίπου ένα μήνα, την θεωρούν εφικτή στην υλοποίησή της κι έχουν ήδη επισημάνει κάποια πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν.

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία τα ταμεία των ΕΔ θα μπορούν να εμπλακούν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες.

Από εκεί και πέρα η μεταφορά των δανείων από τις τράπεζες θα απαιτήσει μια διαδικασία που έχει να κάνει με υπογραφή νέας σύμβασης, τι θα γίνει με τις προσημειώσεις και τι θα συμβεί σε περιπτώσεις που στεγαστικά δάνεια που θα μεταφερθούν θα συνεχίσουν να μην εξυπηρετούνται.

Κανένα από τα προβλήματα που επισημαίνονται δεν είναι αξεπέραστο και η εντολή που ΄χει δοθεί από τον Καμμένο αλλά και από τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Το ερώτημα που τέθηκε και από τους δημοσιογράφους είναι αν οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν. Η απάντηση που δόθηκε είναι κατηγορηματικά ναι και αιτιολογήθηκε με την πρόθεση των τραπεζών να “ξοφορτωθούν” όσο πιο γρήγορα ,περισσότερα δάνεια που επηρεάζουν τη ρευστότητά τους.

Αν το σχέδιο γίνει πραγματικότητα , τότε θα πρόκειται για μια πραγματική ανάσα για πάρα πολλούς στρατιωτικούς οι οποίοι “πνίγονται” από δάνεια. Αν το σχέδιο λειτουργήσει για τα στεγαστικά δάνεια, που είναι η απόλυτη προτεραιότητα, τότε δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανάλογες διευκολύνσεις και για καταναλωτικά δάνεια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης