Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία Πολιτική
03/03/2016 | 06:49 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος “προστατεύει” τον Λιακουνάκο; Προσπάθεια να διατηρήσει “πιστοποίηση απορρήτου” μέσα από τη φυλακή

Ποιος

Ο Θωμάς Λιακουνάκος γνωστός επιχειρηματίας των εξοπλισμών είναι υπόδικος και προφυλακισμένος. Κατηγορείται για κακουργήματα που διεπράχθηκαν μέσω εταιρειών του. Οι οποίες προκειμένου να λειτουργήσουν στον χώρο των εξοπλισμών είχαν -όπως προβλέπεται- πιστοποιητικά ασφαλείας ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα και εμιστευτικά στοιχεία.

Τα πιστοποιητικά αφορούν και τους χώρους των εταιρειών αλλά και τα φυσικά τους πρόσωπα. Ελέγχονται και εγκρίνονται από το ΓΕΕΘΑ.

Οι διαδικασίες για να εξασφαλιστούν αυτά τα πιστοποιητικά  προβλέπονται από νατοϊκούς κανονισμούς ,ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και τον εθνικό κανονισμό βιομηχανικής ασφάλειας.

Με βάση όλα αυτά προβλέπεται ότι σε οποιαδήποτε δυσμενή αλλαγή των χαρακτηριστικών της εταιρείας γίνεται άμεσα ΑΝΑΚΛΗΣΗ των πιστοποιητικών ασφαλείας.

Αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ που υπηρετεί στον συγκεκριμένο τομέα μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψη και η προφυλάκιση του Θωμά Λιακουνάκου συμβουλεύθηκε τον αρμόδιο νομικό αξιωματικό ο οποίος του επιβεβαιωσε όσα νομικά προβλέπονται.

Ενημερώθηκε ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας .

Οι δικηγόροι του επιχειρηματία μόλις έλαβαν την άρση πιστοποιητικού πρόσβασης σε διαβαθμισμένο υλικό άρχισαν -από τις αρχές Νοεμβρίου 2015- τα τηλεφωνήματα στο ΓΕΕΘΑ λέγοντας ότι θα υποβάλλουν προσφυγές.Τα επιχειρήματα των δικηγόρων  έλαβαν αρνητική απάντηση με τα αυτονόητα νομικά επιχείρηματα που απαγορεύουν την πρόσβαση σε απόρρητα και εμπιστευτικά σε ιδιοκτήτες και προέδρους επιχειρήσεων οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι και κατηγορούμενοι.

Εδώ αρχίζουν τα παράδοξα που απαιτούν κάποιες απαντήσεις.

Το ατράνταχτο νομικό έγγραφο των αξιωματικών δεν αμφισβητείται για την ορθότητά του,αλλά κάποιοι –προφορικά– ζητούν ένα πιο “ελαφρύ χαρτί” που θα μπορούσε να ακυρωθεί σε μια αίτηση αναστολής στο διοικητικό δικαστήριο στο οποίο ήταν υποτίθεται έτοιμοι να προσφύγουν οι δικηγόροι του Λιακουνάκου. Δεύτερο παράδοξο ότι την υπόθεση την παίρνουν από τα χέρια δυο έμπειρων αξιωματικών και την αναθέτουν σε νεαρή και φυσιολογικά άπειρη συνάδελφό τους. Η οποία τελικά μετά από συνεννοήσεις και διορθώσεις επί διορθώσεων αλλά και υποδείξεις συντάσσει ένα κείμενο που ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί έναντι των πιθανών προσφυγών.

Όμως από τις αρχές Φεβρουαρίου το θέμα αρχίζει να παίρνει χειρότερη τροπή. Τώρα το ζήτημα που τέθηκε δεν ήταν πως θα αντιμετωπιστούν οι προσφυγές αλλά πως θα πιστοποιηθούν οι εταιρείες Λιακουνάκου!!Για την ακρίβεια να εξουσιοδοτηθεί και ο ίδιος ο Λιακουνάκος! Που είναι φυλακή.

Οι αξιωματικοί που είχαν απομακρυνθεί από την υπόθεση κατέθεσαν αναφορές.Οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν πως δεν ήταν πλέον  αρμόδιοι να ασχοληθούν με το θέμα.Ίσως επειδή δεν δέχτηκαν να προχωρήσουν στην εξουσιοδότηση του επιχειρηματία. Οι δικηγόροι του οποίου ως μοναδικό επιχείρημα είχαν κι έχουν είναι ότι “δεν έχει παραπεμφθεί αμετακλήτως”. Γι΄ αυτό και δεν κατέθεσαν ποτέ τις προσφυγές!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ιστορία πολλά και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν αναμένονται με ενδιαφέρον.Θα συνεχίσει ο Θωμάς Λιακουνάκος να έχει εξουσιοδότηση πρόσβασης στα απόρρητα;

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης