Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ποιος πραγματικά κέρδισε τις γερμανικές εκλογές με τη Μέρκελ να ΄ναι η μεγάλη χαμένη

Ποιος πραγματικά κέρδισε τις γερμανικές εκλογές με τη Μέρκελ να ΄ναι η μεγάλη χαμένη

«Είσαι η μεγαλύτερη ηττημένη» των σημερινών εκλογών, δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς απευθυνόμενος στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια του «Κύκλου του Βερολίνου», της τηλεοπτικής συζήτησης που διεξάγεται μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων και στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των κομμάτων.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι πιστεύει πως τελικά σχηματιστεί ο λεγόμενος συνασπισμός «Τζαμάικα», ενώ τόνισε ότι η θέση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι στην αντιπολίτευση.

Ωστόσο προειδοποίησε τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων ότι η Μέρκελ «θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στη καγκελαρία».

Απευθυνόμενος στους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους ο Σουλτς τόνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «θα σας δώσει ό,τι ζητήσετε αν μπορέσει να μείνει στην καγκελαρία».

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης νομίζουμε ότι με το σχόλιό του δείχνει τους πραγματικούς νικητές των Γερμανικών εκλογών αλλά και το μαύρο μέλλον της ΕΕ:

Αδιαμφισβήτητοι νικητές των γερμανικών εκλογών είναι οι Γερμανοί επιχειρηματίες ( Reihmental, Siemens, Commerzbank AG, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Ferostaal ). Αυτοί θα προσδιορίσουν και τη νέα γερμανική κυβέρνηση και την πολιτική της Γερμανίας στο ΕΥΡΩ , την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Εννοείται ότι οι ασθενέστερες χώρες της Ε.Ε., θα βρεθούν σε πολύ δυσχερή θέση. Πιθανό η ΜΑΡΚΟποιηση του ΕΥΡΩ… Επομένως, η Ε.Ε. της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της ευημερίας των πολιτών, της δικαιοσύνης στους μισθούς των εργαζομένων σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη (ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε.), εξελίσσεται μάλλον σε θλιβερή ιστορία. Κατά τα άλλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ έτσι;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης