Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
06/06/2016 | 11:22
Militaire News

“Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες”; Οι στρατιωτικοί συμπεριλαμβάνονται

“Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες”; Είχε γίνει και τραγούδι από το Θωμά Μπακαλάκο τη δεκαετία του 80,το ερώτημα. Το βιώνουμε χρόνια τώρα που όλο και κάποιοι “αυτόκλητοι προστάτες” θέλουν να μας σώσουν! Πρόσφατα ακούσαμε και διαβάσαμε ότι ακόμη και ο Κώστας Σημίτης μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο!!! Για την ακρίβεια του το ζητάνε αλλά το συζητά …υπό όρους,έγραψαν!!! Θου Κύριε…

Δεν είναι φαινόμενο που το συναντάμε μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά παντού στη κοινωνία. Στον συνδικαλισμό δε ήταν κι απ΄ ότι φαίνεται είναι…κανόνας.

Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλισμός με τη κλασική έννοια του όρου.Μπορεί να υπάρξει …κάτι σαν συνδικαλισμός το οποίο επί της ουσίας θα είναι η θεσμική εκπροσώπησή τους μέσω της οποίας θα θέτουν τα εργασιακά τους προβλήματα με σοβαρότητα και πειθαρχία. Όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν,γιατί θέλουν να παρουσιαστούν ως …σωτήρες των στρατιωτικών μοντέλο συγκεκριμένο υπάρχει κι έχει λειτουργήσει πολλά χρόνια τώρα με επιτυχία. Και στο βασικό ζήτημα της διασφάλισης της πειθαρχίας που θα πρέπει όλους να μας απασχολεί αλλά και σ΄ ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των δράσεων. Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η αποδειξη που έχουν να καταθέσουν οι στρατιωτικοί των Ενώσεων…

Όσοι πρόσφατα εμφανίζονται μέσω του φερέφωνου που ανέλπιστα απέκτησαν θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν “μαχητικά” που ακριβώς υπηρετούσαν τα τραγικά για τους στρατιωτικούς χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και τι ακριβώς έκαναν.

Για όλα αυτά βεβαίως δεν ευθύνονται όσοι έχουν “προεδρικές φιλοδοξίες” αλλά η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ,οι κύροι Καμμένος-Βίτσας που έχουν πάρει μάλλον “ελαφριά” την υπόθεση του “χακί συνδικαλισμού”. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα μπορεί να εξελιχθεί σε “βόμβα”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης