Υποστηριξε το militaire
Απόστρατοι Πολιτική
03/02/2017 | 06:47 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιος είναι ο μοναδικός στρατιωτικός που συμμετέχει στην dream team του Μητσοτάκη;

Ποιος είναι ο μοναδικός στρατιωτικός που συμμετέχει στην dream team του Μητσοτάκη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε μια ομάδα 15 συνεργατών-συμβούλων. Είναι η λεγόμενη dream team του Μητσοτάκη. Αποτελείται από πρόσωπα καταξιωμένα  στον χώρο τους, με μια επιτυχημένη επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή. Πρόκειται κυρίως για στελέχη από αυτούς που η Ν.Δ. δεν γνωρίζει και όχι ήδη ενεργά πολιτικά στελέχη.

Το σχέδιο Μητσοτάκης προβλέπει το «νέο αίμα» να επιμορφωθεί συστηματικά στην Πειραιώς και να αποτελέσει, το πρώτο υλικό για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, χωρίς να αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να αναλάβουν μελλοντικό ρόλο στον κρατικό μηχανισμό –γενικές γραμματείες υπουργείων και όχι μόνο– σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μέσα σε αυτά τα πρώτα 15 πρόσωπα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η Πειραιώς, περιλαμβάνεται και ένας πρώην Αξιωματικός του σώματος Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, γνωστός από παλιά, ο Θανάσης Κοσμόπουλος.

Αφού υπηρέτησε για 14 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις, παραιτήθηκε με αίτησή του με τον βαθμό του Ταγματάρχη για να ασχοληθεί με τον Ακαδημαϊκό χώρο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις του ΓΕΕΘΑ, διευθυντικές θέσεις της Ελληνικής Στρατολογίας, σε μονάδες Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μετά την αποστρατεία του και αφού δίδαξε σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ασχολείται κυρίως με τα νομικά ζητήματα των πληροφοριακών συστημάτων και για ένα διάστημα έξι ετών διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί).

Έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας είτε για να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια των επομένων εκλογών, είτε να συνδράμει στο κυβερνητικό έργο που θα κληθεί να αναλάβει ως Κυβέρνηση στους τομείς Εθνικής Άμυνας ή Δημοσίας Τάξεως.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης