Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία ΚΥΠΡΟΣ
01/04/2017 | 17:33 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιον είχε μαζί του ο Καμμένος στην Κύπρο και γιατί έχει σημασία;

Ποιον είχε μαζί του ο Καμμένος στην Κύπρο και γιατί έχει σημασία;

Για ενίσχυση της Άμυνας της Κύπρου,έκανε λόγο στις δηλώσεις του,μετά από τις εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Όχι μόνο στις ημέρες μας,αλλά πάντα ,η οικονομία και το χρήμα ήταν “οπλικό σύστημα”. Στην Κύπρο όπου τα ενεργειακά αποθέματα δεν είναι πλέον υπόθεση αλλά γεγονός, η οικονομία και η διαχείριση αυτών των αποθεμάτων αποτελούν “σούπερ όπλα”. Το ενδιαφέρον όλων των ενεργειακών κολοσσών είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο από τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω, σ΄ αυτά τα θέματα και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα ,δείχνει ότι τουλάχιστον έχουμε καταλάβει ότι πρέπει κάπως να “κουνηθούμε”. Ελπίζουμε τουλάχιστον.

 

Τα περί ενίσχυσης της Άμυνας της Κύπρου που είπε ο Καμμένος δεν έχουν να κάνουν με τα “παραδοσιακά θερμά λόγια” που λέγονται και ακούγονται σ΄ αυτές τις τελετές. Όπως έχουμε ξαναγράψει υπάρχει και θέμα και σχέδιο. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη Κύπρο η υλοποίησή του.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική επέτειος για τον Ελληνισμό. Είμαστε εδώ για να αποτίνουμε φόρο τιμής σε εκείνους οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση.

Είμαστε εδώ, επίσης, για την αλλαγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. Η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα, θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Φρουρά και με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ προκειμένου να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου η οποία πλέον μαζί με την Ελλάδα δικαιώνεται στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Κύπρος και Ελλάδα, με επέκταση προς τα νότια στο Ισραήλ, την Ιορδανία την Αίγυπτο και προς τα βόρεια τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία δημιουργούμε έναν άξονα σταθερότητος για την περιοχή που πλήττεται από πολέμους και διαμάχες. Θεωρώ ότι αυτή η γεωπολιτική ενίσχυση της Κύπρου και της Ελλάδος θα αποτελέσει και το μοχλό ώστε να λυθούν και άλλα προβλήματα, όπως το Κυπριακό.

Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιμένοντας στις αρχές της Δημοκρατίας και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου γίνονται οι πυλώνες σταθερότητος που θα βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης