Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
29/06/2017 | 06:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι λείπουν από τη φωτογραφία των κινητοποιήσεων των στρατιωτικών;

Ποιοι λείπουν από τη φωτογραφία των κινητοποιήσεων των στρατιωτικών;

Από τη φωτογραφία των κινητοποιήσεων των στρατιωτικών την περίοδο 2012-13 λείπουν πολλοί… Κάποιοι απ΄ αυτούς μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ήταν άφαντοι από οποιαδήποτε διεκδίκηση και οποιαδήποτε μορφή έκφρασης των στρατιωτικών…

Σήμερα όσοι λείπουν απ΄ αυτές τις φωτογραφίες αξιοποιούν την εξοργιστική σε κάποιες περιπτώσεις άγνοια δικαστικών αρχών και επιχειρούν με αποφάσεις που τηρούν το “γράμμα του νόμου” αλλά που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι των στρατιωτικών! Από που;

Η μάχη που διεξάγουν είναι λυσσαλέα και επίμονη, καθώς έχουν την υποστήριξη κομμάτων. Η ΝΔ κι όχι μόνο αυτή δεν έχει κρύψει τη προτίμησή της σ΄ αυτές τις προσπάθειες. Θα΄ χει προφανώς τους λόγους της.

Δεν είναι όμως μόνο η ΝΔ που προτιμά να έχουν οι στρατιωτικοί εκπροσώπηση με αστερίσκους. Σ΄ όλα τα κόμματα φαίνεται ότι προκαλεί αναστάτωση το ενδεχόμενο να συνεχίσουν οι στρατιωτικοί που εκπροσωπούνται από την ΠΟΕΣ να υπάρχουν. Γιατί; Να επαναλάβουμε τους προφανείς λόγους:

• Οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ ΔΕΝ έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα διατάραξης της πειθαρχίας και της εύρυθμης λειτουργίας του στρατεύματος. Αυτό είναι “κουσούρι” για τις κυβερνητικές εξουσίες που δεν βρήκαν ΠΟΤΕ “πάτημα” για να τους διαλύσουν.

• Οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ χρησιμοποίησαν ΜΟΝΟ τα νόμιμα μέσα που διαθέτει η Πολιτεία σε κάθε πολίτη για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δίκαια τους.

• Οι στρατιωτικοί των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ προσέφυγαν στο ΣτΕ ΠΡΩΤΟΙ απ΄ όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Κι αυτό φαίνεται ότι το κομματικό κατεστημένο δεν μπορεί ούτε να το χωνέψει, ούτε να το συγχωρήσει. Γι΄ αυτό και θέλει να τους ΔΙΑΛΥΣΕΙ.

Η ΝΔ τουλάχιστον δεν το κρύβει κι αυτό μάλλον πρέπει να της το πιστώσουμε. Υπάρχουν όμως απ΄ ότι φαίνεται οι ίδιες απόψεις και σ΄ άλλα κόμματα, ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος θέλει απέναντί του στρατιωτικούς που πραγματικά διεκδικούν όχι μόνο το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ, αλλά την κοινωνική θέση που τους ανήκει; Ποιος θέλει στρατιωτικούς που παρά το γεγονός ότι ο καθένας ξεχωριστά έχει τα δικά του πολιτικά πιστεύω, κατορθώνουν να μην έχουν το “στίγμα” οποιουδήποτε κόμματος; Κανένας…Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουμε. Όχι τυχαία. Δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ Δημ. Βίτσα έχουν υπάρξει “χτυπήματα κάτω από τη μέση” εναντίον του προέδρου της ΠΟΕΣ. Σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια έχουν ξεπεραστεί και προκαλεί εντύπωση η ανοχή του Δ. Βίτσα, ο οποίος είναι πολιτικός χαμηλών τόνων.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει κλίμα νοσηρό που δεν ταιριάζει στις ΕΔ. Θα είχαν αποφευχθεί αν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που ρυθμίζει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια είχε ψηφιστεί. Υποτίθεται ότι αυτό θα γίνει σύντομα και πάντως πριν κλείσει η Βουλή. Γι΄ αυτό και τα “δικαστικά πυροτεχνήματα” που πυροδοτούνται από πρόχειρες δικαστικές αποφάσεις θα συνεχιστούν. Όσοι επιδιώκουν την διάλυση όσων κατάφεραν οι στρατιωτικοί, προσπαθούν να “αγοράσουν” χρόνο ελπίζοντας ότι τα δεδομένα θα ανατραπούν υπέρ τους. Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ αυτό, γιατί οι στρατιωτικοί που ρίσκαραν πολλά για να πετύχουν όσα πέτυχαν, δεν το ΄καναν μόνο για να βγουν φωτογραφία σε διαδήλωση. Οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ποιοι και πως τους εκπροσώπησαν και τι αποτελέσματα είχαν.

Και κάτι τελευταίο, γιατί η υποκρισία περισσεύει. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί και μέσω του νόμου που θα ψηφίσει το ΥΠΕΘΑ, πως όποιος στρατιωτικός επιθυμεί να εμπλακεί με την εκπροσώπηση των συναδέλφων θα πρέπει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δηλώνει που και πότε υπηρέτησε, τι ποινές είχε στην καριέρα του -αν είχε- και αν είχε ή έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιοδήποτε κόμμα, ενεργά. Οι στρατιωτικοί έχουν δικαίωμα να ξέρουν ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν…

Αυτά προς το παρόν…

Το Militaire.gr έχει εδώ και καιρό πάρει θέση όχι επειδή “συμπαθεί τους Τσουκαράκηδες”, αλλά επειδή δεν μπορεί να κατανοήσει πως μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη προσπάθεια σχεδόν 15 ετών, θα υποκλαπεί από κάποιους που όχι μόνο δεν συμμετείχαν, αλλά και την πολέμησαν. Για να το πούμε απλά “σανό” οποιουδήποτε χρώματος δεν θα φάμε, παριστάνοντας μάλιστα ότι δεν το καταλαβαίνουμε κιόλας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης