Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
19/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι θα ΄χουν δουλειά από τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην Ελλάδα;

Ποιοι θα ΄χουν δουλειά από τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην Ελλάδα;

Με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16,λογικά στο Τέξας όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Lockheed Martin θα πρέπει να πανηγυρίζουν. Ο Τραμπ μίλησε για χιλιάδες θέσεις εργασίες και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να του χαλάσει το σόου.Πολιτικός είναι και καταλαβαίνει έναν συνάδελφο, έστω κι αν ο Τραμπ ακόμη και ως πρόεδρος των ΗΠΑ δρα πολλές φορές ως επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Ο εκσυγχρονισμός των F-16 θα γίνει στην ΕΑΒ,απ΄ όσα τουλάχιστον έχουν γίνει γνωστά. Αυτό δα έλειπε. Ο Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στις δικές του δηλώσεις για τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα,αν τελικά προχωρήσει.

Εδώ υπάρχει θέμα προς συζήτηση…

Ποιες είναι οι πραγματικά αμυντικές βιομηχανίες; Έχουμε ξαναγράψει ότι επί της ουσίας δεν είναι τέσσερις. Θέλετε πέντε; Όχι παραπάνω. 

Αμυντική βιομηχανία θεωρείτε μια επειχείρηση που έχει εγκαταστάσεις, στις οποίες σχεδιάζει και παράγει προϊόντα που έχουν σχέση με την άμυνα. Που έχουν προσωπικό εξειδικευμένο για το σχεδιασμό και την παραγωγή αυτών των προϊόντων. Είναι οι τέσσερις,πέντε εταιρείες οι οποίες ακόμη και στα χρόνια της κρίσης ζουν από τη δουλειά τους,με συμβόλαια σημαντικά που υπογράφουν στο εξωτερικό.

Επειδή στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι αυτονόητο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 είναι το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που μας προκύπτει μετά από το 2005! Συνεπώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επαγγελματισμό και σοβαρότητα κι όχι με “παρεϊστικο πνεύμα”. Δεν είναι εποχή για τέτοια.

Από την ανακοίνωση των Αμερικανών προκύπτει επίσης ότι τα αντισταθμιστικά που είναι σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοινώθηκα πάνω από 1 δις θα πρέπει να τα συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin. Ποια θα ΄ναι αυτά θα το παρακολουθήσουμε. Ελπίζουμε ότι θα ΄χουν να κάνουν με την ενίσχυση των πραγματικών ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Το σχετικό απόσπασμα:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης