Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
04/11/2015 | 23:24 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι θέλουν να μας φέρουν την “στρατοχωροφυλακή”;

Ποιοι θέλουν να μας φέρουν την

Μας το “φέρνουν” σιγά,σιγά και το προσφυγικό ζήτημα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει όσους τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο στρατός πρέπει να αναλάβει και ρόλο…χωροφύλακα στο εσωτερικό της χώρας. Τη τελευταία τετραετία δυστυχώς υπήρξαν και στρατιωτικοί οι οποίοι δέχτηκαν αυτές τις απόψεις και σε κάποιες περιπτώσεις στρατιωτικές δυνάμεις ανέλαβαν αστυνομικές αποστολές. Όχι μόνο δεν “τιμωρήθηκαν” ,αντιθέτως επιβραβεύθηκαν και από τη δεξιά κυβέρνηση του κ.Σαμαρά και από τον “αριστερό” Τσίπρα!

Ποιος έχει ξεχάσει την εμπλοκή δυνάμεων του στρατού στην καταδίωξη δραπετών στην ελληνική ύπαιθρο;

Τώρα έρχονται απόστρατοι να θέσουν το ζήτημα της “στρατοχωροφυλακής”

Τα όσα ειπώθηκαν σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) είναι χαρακτηριστικά.

Θέμα της ημερίδας «Η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές» . Μεταξύ του κοινού που την παρακολούθησαν αρκετά στελέχη της ΕΛΑΣ και των ΕΔ.

Ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν από τους ομιλητές ήταν και προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις ΕΔ να δημιουργήσουν ειδικές μονάδες που θα μπορούσαν να επέμβουν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εσωτερική ασφάλεια. Επίσης υπήρξαν σκέψεις που εκφράστηκαν για την “στρατιοτικοποίηση” της ΕΛΑΣ, σ΄ ότι αφορά στην παρουσία μονάδων της στα σύνορα.

Να σημειωθεί βεβαίως ότι στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της ημερίδας τονίζεται ότι «η ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς αυτές να εκφεύγουν του θεσμικού ρόλου τους. Αλλως απαιτείται νομική κατοχύρωση…».

Ο προβληματισμός δεν είναι κακό να υπάρχει αν και θεωρούμε ότι το θέμα της εμπλοκής στρατιωτικών δυνάμεων στην “εσωτερική ασφάλεια” δεν μπορεί καθόλου εύκολα να “περάσει”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης