Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
26/07/2016 | 07:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι διαβάζουν με…αιθέρα το νέο μισθολόγιο στρατιωτικών και οι “αρχισυνδικαλιστές” Αρχηγοί

Ποιοι διαβάζουν με...αιθέρα το νέο μισθολόγιο στρατιωτικών και οι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στην μελέτη του νέου μισθολογίου για τους στρατιωτικούς το ‘χουν ρίξει στα Γενικά Επιτελεία. Κι όπως λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr για την ανάγνωση είναι αναγκαίος και ο …αιθέρας. Για περιπτώσεις λιποθυμίας.

Την Παρασκευή οι υπαρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κατέβηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για να ενημερωθούν και να πάρουν αντίγραφα του σχεδίου του νέου μισθολογίου. Το οποίο μισθολόγιο όπως έγραψε το Militaire.gr δεν έχει ευχάριστες προβλέψεις.

Η μελέτη του είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί όχι αν χάνουν οι στρατιωτικοί αλλά για να δουν ποιοι και πόσο χάνουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαϊτσης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ρωτήθηκε για την υπόθεση των Ενώσεων Στρατιωτικών και για το κατά πόσο είναι αναγκαία η ύπαρξή τους. Ο Α/ΓΕΑ, όπως και όλοι οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων στο παρελθόν αλλά και σήμερα, επανέλαβε τη γνωστή θέση που θέλει τους Αρχηγούς να είναι “αρχισυνδικαλιστές για το προσωπικό τους”.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για όλους τους Αρχηγούς να αποδείξουν αυτό που λένε κάθε φορά που κάποιος τους ρωτά για την προστασία του προσωπικού των ΕΔ, από τις αγριότητες που γίνονται εναντίον του. Τι θα κάνουν οι Αρχηγοί; Θα καταπιούν νέες μειώσεις και περικοπές; Ή θα αντιδράσουν; Πως μπορούν να το κάνουν; Αυτό είναι δικό τους θέμα και δεν μπορεί κανείς να τους κάνει υποδείξεις. Το ζητούμενο είναι η προστασία των ανθρώπων που διοικούν. Και ως “αρχισυνδικαλιστές” κάτι πρεπει να κάνουν.

Το ίδιο ισχύει και για την ΠΟΕΣ και τις Ενώσεις Στρατιωτικών. Θα είναι η πρώτη μάχη που καλούνται να δώσουν ως απολύτως νόμιμοι οργανισμοί. Θα δώσουν τις δικές τους εξετάσεις.

Για να δούμε…τι θα δούμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης