Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
04/04/2016 | 06:37 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ποιοι δεν θέλουν την λειτουργία του “στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ” βάζοντας στο μάτι την περιουσία των ΕΔ;

Ποιοι δεν θέλουν την λειτουργία του

Μεγάλη “πίκρα” προκύπτει από κάποιους για την προοπτική η εκμετάλλευση της τεράστιας περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς το συμφέρον τους! Οι προσωπικές βεντέτες που έχουν ανοιξει με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και οι δικές του διαμάχες με τους ασκούντες κριτική δεν μπορεί βάζουν στη γωνία την ουσία.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ συστήνεται «Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων», με την επωνυμία ΥΠΑΑΠΕΔ η οποία θα λειτουργεί ως οργανωτική μονάδα επιπέδου διεύθυνσης και θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Είναι νομίζουμε αυτονόητο ότι η περιουσία των ΕΔ θα πρέπει να αξιοποιηθεί πρώτα απ΄ όλα προς όφελος του στρατεύματος και των στρατιωτικών. Ελπίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείτε αυτονόητο και μη διαπραγματεύσιμο. Νομίζουμε ότι για πολλούς δεν είναι αυτονόητο και θέλουν να πιστεύουν ότι είναι διαπραγματεύσιμο…

Είναι επίσης βέβαιο ότι αν αυτή η περιουσία πέσει στα…χεράκια των πολιτικών θα γίνει “φύλλο και φτερό” προκειμένου να “κλείσουν” άλλες μαύρες τρύπες και σιγουρα όχι για να “συμμαζευτούν” οι ΕΔ. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις εποχές που ο κάθε πικραμμένος πολιτικός για να αλιεύσει ψηφαλάκια έπαιρνε με το έτσι θέλω στρατόπεδα κι εκτάσεις των ΕΔ για να “δωρίσει” σε δημάρχους και τοπικές κοινωνίες προς “όφελος των πολιτών”. Η τύχη των περισσοτέρων εκτάσεων είναι γνωστή: ρημαδιό!

Το στρατιωτικό ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να γίνει και να λειτουργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά. Με πρώτο στόχο να έχει αποτελέσματα προς όφελος των στρατιωτικών. Μπορεί να έχει σοβαρά αποτελέσματα και έσοδα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για παράδειγμα ένα μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα για τα στελέχη των ΕΔ.

Το αν πρέπει να ελέγχεται απολύτως από τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι πιθανόν ένα θέμα προς συζήτηση αλλά δεν είναι η ουσία.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης