Υποστηριξε το militaire
06/03/2016 | 00:33

Ποια διαφήμιση περιοδικού λογόκρινε η ΕΡΤ

Militaire News

ΕΡΤ απαγόρεψε τη διαφήμιση του UNFOLLOW. Η ΕΡΤ λογόκρινε το διαφημιστικό σποτ του UNFOLLOW για το τεύχος Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα.Αιτία όπως υποστηρίζει  ότι η διαφήμιση δεν μπορεί να μεταδοθεί επειδή κρίνουν «ότι αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι που εκδίδουν το περιοδικό “η αιτιολογία της ΕΡΤ είναι απολύτως προσχηματική και αστήρικτη. Αποτελεί μια αισχρή προσπάθεια να ενδυθεί έναν νομικοφανή μανδύα μια πράξη στυγνής λογοκρισίας εναντίον ενός ανεξάρτητου περιοδικού που η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να φοβάται.

Το διαφημιστικό μήνυμα του UNFOLLOW Μαρτίου εμφανίζει το εξώφυλλό του και αναφέρεται στην ύλη του, και συγκεκριμένα σε ένα από τα μεγάλα ρεπορτάζ του. Ως δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό, το UNFOLLOW διαφημίζει το περιεχόμενό του και όχι -όπως συνηθίζεται σε πάμπολλα ΜΜΕ- προσφορές και δώρα. Προφανώς αυτό σήμερα ξενίζει πολλούς, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως όταν μιλάμε για ένα δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό, η λογοκρισία της διαφήμισής του αποτελεί λογοκρισία του δημοσιογραφικού και πολιτικού του λόγου”.

Δείτε το spot.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης