Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΝ
05/04/2016 | 06:30 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Θα πηδάνε από τα πλοία! Σήμα του Στόλου ζητά “αυστηρότερη τήρηση ωραρίου”

Θα πηδάνε από τα πλοία! Σήμα του Στόλου ζητά

Το προσωπικό των ΕΔ έχει πιεστεί αφόρητα αφού στις πλάτες του έπεσε και το πρόβλημα του προσφυγικού. Μετά από έξι χρόνια περικοπών και απαξίωσης, το μόνο που άλλαξε (προς το χειρότερο πάντα) ήταν ότι επιβαρύνθηκαν δραματικά με περισσότερη δουλειά και βαρύτερα καθήκοντα.

Λογικά η εκάστοτε Διοίκηση θα έπρεπε να αναζητεί τρόπους για την ανακούφιση των Στελεχών της. Και σίγουρα για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή τους όπου αυτό είναι δυνατόν, σ΄ ότι έχει να κάνει με την καθημερινότητά τους και τις οικογένειές τους.

Δεν το βλέπουμε όμως…

Αντιθέτως “ήρθε στα χέρια μας” ένα σήμα από τον Στόλο για το οποίο όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε την σκοπιμότητά του την συγκεκριμένη περίοδο.

Με το σήμα αυτό ο Στόλος ζητά πιο “αυστηρή” και “σφιχτή” τήρηση του ωραρίου του προσωπικού σ΄ ότι αφορά στις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης από την εργασία διότι παρατηρούνται “αρρυθμίες” στην εσωτερική υπηρεσία λέει!!!

Υπάρχει πρόβλημα; Όχι επί της ουσίας. Το να εμφανίζεται ένα στέλεχος στην υπηρεσία του με δεκάλεπτη ή δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση επειδή πάει το παιδί του στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό, δεν νομίζουμε ότι …αλλάζει τα επιχειρησιακά σχέδια του Στόλου.

Τα Στελέχη είναι επαγγελματίες και το  έχουν αποδείξει διαχρονικά αλλά και καθημερινά, ότι δεν λειτουργούν με την νοοτροπία που θέλει να τους παρουσιάσει η Ηγεσία τους τον τελευταίο καιρό, αδικώντας τα κατάφορα.

Διαβάζοντας το σήμα το μυαλό μας πάντως πηγαίνει και λίγο πιο μακρυά.

Η “σύσταση” για “ευλαβική”  τήρηση του ωραρίου αποδίδεται λέει “στη μειωμένη παρουσία προσωπικού λόγω των πάσης φύσεως θεσμοθετημένων και έκτακτων αδειών, αργιών, απαλλαγών”. Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι να πάμε σιγά σιγά σε κατάργηση όλων αυτών που αναφέρονται; 

?

Μήπως οι τελευταίες “διευκολύνσεις” όπου υπάρχουν κι όπου εφαρμόζονται κι έχουν να κάνουν με οικογενειακά θέματα των στρατιωτικών πάνε σιγά σιγά για κατάργηση;

Διότι αν γίνει κι αυτό, τότε το μόνο που απομένει είναι να βάλουμε ως προϋπόθεση στις εγκυκλίους για να γίνει κάποιος στρατιωτικός, να μην κάνει οικογένεια και να μείνει “μαγκούφης-α” ώστε να πάψουν οι “αρρυθμίες” στο στράτευμα.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης