Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Περιφερόμενος “κονφερανσιέ” του Ερντογάν ο Τσαβούσογλου!

Περιφερόμενος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφθασε απόψε αεροπορικώς στο Μετς, στην ανατολική Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει αύριο σε συγκέντρωση τουρκικής οργάνωσης, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπό του.

Νωρίτερα, οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν στην προσγείωση του αεροπλάνου του στο Ρότερνταμ, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει αύριο σε εκδήλωση της τοπικής πτέρυγας της Ενωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι δημόσιες εκδηλώσεις αυτής της Ενωσης ματαιώθηκαν στη Γερμανία και την Ελβετία της τελευταίες ημέρες. Οι αρχές αφαίρεσαν από την Ενωση την άδεια να οργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το προέδρου Ερντογάν εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.

Η επίσκεψη του τούρκου υπουργού στη Γαλλία «έγινε δεκτή από το (γαλλικό) υπουργείο των Εξωτερικών», δήλωσε πηγή της περιφέρειας Μοζέλ.

Γαλλική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για την έλευση του υπουργού» και τόνισε ότι «το γεγονός ότι ο τούρκος υπουργός θα μπορέσει να κάνει τη συγκέντρωσή του πηγάζει από την ελευθερία του συναθροίζεσθαι»…

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης