Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
21/01/2018 | 06:39 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Περιττός ο θόρυβος για το όνομα των Σκοπίων που θα μπορούσαν να ΄ναι ελληνικά” λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου!

«Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από τα Σκόπια, είτε λέγονται Μακεδονία είτε όχι. Μας κλέβει το όνομα. Η Μακεδονία είναι Ελληνική», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας στο patrisnews.com. της Πελοποννήσου.

 

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι θεωρεί «περιττό τον θόρυβο που γίνεται για το όνομα», ενώ τα Σκόπια θα μπορούσαν να ήταν ελληνικά, αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική.

Σε ερώτηση για το, αν θα συμμετείχε σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, απάντησε: «Δεν νομίζω να έγινε καμία ανασκαφή και να βρήκανε την γλώσσα που μιλούν σήμερα, «μακεδονικά» ή οποιαδήποτε σλαβική. Οι πρόγονοί μας έλληνες ήσαν, ελληνικά ομιλούσαν. Και όπου γίνεται ανασκαφή ελληνικά βρίσκουμε».

Ακολούθως ανέφερε τα εξής: «Δεν ξέρω γιατί μας φοβίζει να ονομάζεται Μακεδονία. Ναι η Ελληνική Μακεδονία φθάνει ως εκεί. Το όνομα ήταν δικό μας. Εκείνο που έπρεπε να κάνουμε και νομίζω το έχουν κάνει εδώ οι ελλαδίτες, να μπούμε μέσα και οικονομικά μπορούμε να κρατούμε τα Σκόπια. Δεν βλέπω μεγάλη σημασία στο όνομα, αν λέγεται Μακεδονία ή όχι. Για το θέμα νομίζω ότι γίνεται θόρυβος περιττός. Εκείνο που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, ήταν να μπει μέσα και τα Σκόπια θα ήταν πραγματικά ελληνικά».

 

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι τα Σκόπια είναι «μια σταλιά κράτος» . Δεν μπορούν οι Σκοπιανοί  να κάνουν επίθεση στην Ελλάδα και να βγουν στην θάλασσα, ή να διεκδικήσουν την Θεσσαλονίκη. «Είναι ουτοπία αν έχουν τέτοιες σκέψεις» , κατέληξε ο Κύπρου Χρυσόστομος.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης