Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΝ
08/03/2016 | 18:11 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Περιπολίες ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Άρχισαν να πλέουν σε τομείς ευθύνης

Περιπολίες ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Άρχισαν να πλέουν σε τομείς ευθύνης

Επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις το  αποκλειστικό δημοσιευμα του Militaire.gr για την χορήγηση διπλωματικής άδειας στην ναυαρχίδα της Νατοϊκής αρμάδας να μπει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι προαναγγελθεισες περιπολίες ! 

Ετσι από νωρίς το πρωί σήμερα η ναυαρχίδα της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (SNMG2), γερμανική φρεγάτα ”Βonn στην οποία επιβαίνει ο τακτικός διοικητής της  Υποναυάρχος Jorg Klein, ξεκίνησε τις περιπολίες του ΝΑΤΟ μπροστα από τα τουρκικά παράλια για τον έλεγχο και την 

διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και

μεταναστών προς την Ελλάδα.

Η άδεια δόθηκε την  ώρα που  στις Βρυξέλλες ήταν ακόμη σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ ΕΕ

Τουρκίας και στην έδρα του ΝΑΤΟ είχαν γίνει επαφές με τον Τούρκο.Πρωθυπουργό κ. Νταβουτογλου και τον Ελληνα Υπουργό Άμυνας κ Π.Καμμενο. Και όπως επισημανε το Militaire.gr  δεν ήταν τίποτα άλλο από μέρος του ”παιγνιδιού” της Άγκυρας!

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές το πλοίο υποστήριξης Βonn περιπολεί σε τομέα  βορειοανατολικά της Λέσβου στα ύδατα της Τουρκίας: Η περιοχή αυτή επελέγη προφανώς μετα τα στοιχεία ( χάρτες και στίγματα) σχετικά με τα δρομολόγια  των διακινητών προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά που έδωσαν το ΓΕΕΘΑ,το ΓΕΝ και το Λιμενικό Σώμα  /Ελληνική Ακτοφυλακή τις προάλλες  στον Διοικητή της SNMG2 Υποναυάρχο Jorg Klein και  στο διευθυντή του Επιτελείου του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου  στο Νορθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας  Ιταλό Υποναύαρχο Giorgio Lazio.

Τα άλλα πλοία του ΝΑΤΟ,η τουρκική φρεγάτα Barbaros (F-244) βρίσκεται μεταξύ Κω και Αστυπάλαιας, η ελληνική φρεγάτα ”Σαλαμίς” κάτω από τον Άγιο Ευστράτιο και το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Mount1 Bay στο κεντρικόΑιγαίο, μεταξύ Άνδρου και Χίου. Αναμένονται και άλλα συμμαχικά πλοία.

Τώρα  πόσο η διπλωματική άδεια που έδωσε η Αγκυρα θα ειναι …μόνιμή ή θα μπαίνει στο ανατολίτικο παζάρι που ξερε καλά η Τουρκία, μείνει να …επιβεβαιωθεί! Να δούμε πότε θα το …καταλάβουν  και όλοι οι Σύμμαχοι! Προς το παρόν …διαψεύδεται ότι για κάθε άδεια που δίνουν ανεβάζουν τον …λογαριασμό κατά ένα δις ευρώ!

                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης