Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
12/05/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Το “πλοίο” βουλιάζει οι μπάντες παιανίζουν και θέσεις εξωτερικού “ανοίγουν”!

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ: Το

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν ήμασταν ποτέ υποστηρικτές της άποψης ότι  “ειδήσεις είναι μόνο οι κακές ειδήσεις”. Αντιθέτως…Ωστόσο δεν έχουμε να μεταφέρουμε τίποτα αισιόδοξο στους στρατιωτικούς.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι έρχεται νέα “καταιγίδα” περικοπών και αυτοί θα είναι στο επίκεντρό της!

Την ίδια ώρα οι αχρείαστες δαπάνες και σπατάλες συνεχίζονται, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται…

Εξηγούμαστε:

•Ακόμη και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για ασφαλιστικό των στρατιωτικών ΔΕΝ διασφαλίζει έτσι οπως είναι διατυπωμένη ότι δεν θα υπάρξουν νέες ΔΙΠΛΕΣ περικοπές στους στρατιωτικούς. 

• Μ΄ όποιο κυβερνητικό στέλεχος κι αν συνομιλήσεις θεωρεί δεδομένο ότι περικοπές θα υπάρξουν!

•Κανένας δεν συζητά καν πια την υποχρέωση της Πολιτείας να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των αποδοχών των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και την επιστροφή του υπόλοιπου 50% που “κακώς” όπως έγραψε στην απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο  (ΣτΕ) τους παρακρατήθηκε!

• Κανένα μέτρο που θα ελαφρύνει τα προβλήματα των στρατιωτικών δεν έχει δρομολογηθεί. Ακόμη και την διαταγή του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα για σύναψη σύμβασης με τα ΜΜΜ για δωρεάν μετακινήσεις στρατιωτικών που εκτελούν υπηρεσία (όπως στα ΣΑ), φαίνεται ότι την “έκοψε” η θύελλα το προσφυγικού! Τα απαραίτητα κονδύλια για την υλοποίησή της τα “απορρόφησαν” οι ανάγκες των ΕΔ για το προσφυγικό!

Την ίδια ώρα διαπιστώνουμε:

• Αντί να περικοπούν οι θέσεις των ανωτάτων κατά 20% όπως έχει παρθεί η απόφαση ΣΑΓΕ από το καλοκαίρι του 2014, έχουμε αύξηση!!!  

• “Ανοίγουν” άχρηστες νέες θέσεις εξωτερικού!!

Στέλνουμε ταξίαρχο στην Κύπρο για να παρέχει νομικές συμβουλές στον Κύπριο υπουργό Άμυνας!!!

Μας είναι πανετελώς αδιάφορο αν πρόκειται για “αίτημα” της Λευκωσίας και του υπουργού Άμυνας της Κύπρου. Η Κύπρος βγήκε από το μνημόνιο κι αν θέλει σύμβουλο να τον πληρώσει!

Σε διαφορετική περίπτωση η τεχνολογία πλέον μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε συμβουλή σε πραγματικό χρόνο, τελείως δωρεάν.

• Προσλήψεις μαθαίνουμε συνεχίζονται να γίνονται στις Βρυξέλλες!!! Χαμηλόβαθμα Στελέχη παραιτούνται και προσλαμβάνονται στην ίδια θέση στην ΕΕ.

Αν πληρώνονται απο το ελληνικό δημόσιο υπάρχει μέγα θέμα, στο οποίο οι κύριοι Καμμένος και Βίτσας πρέπει να απαντήσουν.

Αν πληρώνουν οι Ευρωπαίοι δεν μας απασχολεί σ΄ ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά.

• Για να πάμε και στα πιο …χαριτωμένα.

Μπάντες πάνε κι έρχονται στο εξωτερικό. Πριν λίγο καιρό είχαμε τη μπάντα του ΠΝ στις ΗΠΑ μαζί με τον ΥΕΘΑ. Τώρα διαβάζουμε ότι η μπάντα του Στρατού πήγε στη Βουλγαρία για τη συμμετοχή της σε σχετικό φεστιβάλ!

Οι μπάντες του ΠΝ και της ΠΑ έχουν …γεμάτο πρόγραμμα στο εξωτερικό  και θα πάνε και τον Αύγουστο Ρωσία.

Τα αιτήματα των “Εθνοπατέρων” και όχι μόνο, για συμμετοχή των ΕΔ σε εορτές/τελετές και “πανηγύρια” ανά την επικράτεια είναι εκατοντάδες.

Το κόστος αποκλειστικά στους λειτουργικούς προϋπολογισμού των τριών Όπλων!!!

Χρειάζονται όλα αυτά; Όχι βέβαια! Όπως μάθαμε να ζούμε …χωρίς Eurovision, δεν θα πάθουμε τίποτα αν για κάποια χρόνια δεν “δανείζουμε” τζάμπα τις μπάντες μας, το προσωπικό και το υλικό μας,  συμμετέχοντας (πέραν των προβλεπομένων) σ΄ όποιον μας το ζητά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όποιος θέλει όλα τα παραπάνω διακαώς, να τα πληρώνει κιόλας και με το παραπάνω.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στις Ένοπλες Δυνάμεις για να παίζουμε παιχνίδια εντυπώσεων.

Αλλά είναι και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ για όποιον έχει πράγματι καλές προθέσεις: Δεν αγγίζουμε ούτε πενηνταράκι από τις δαπάνες για το προσωπικό, την επιχειρησιακή εκπαίδευση του και την συντήρηση των οπλικών μας συστημάτων (ώστε να δικαιολογούν την ύπαρξη τους οι ΕΔ)!

Όλα τα υπόλοιπα -που είναι πολλά- “κόβονται” δια ροπάλου. 

Θα επανέλθουμε…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης