Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τσεκούρι” στην Ελληνική Άμυνα από τους Ευρωπαίους που αυξάνουν τις δικές τους αμυντικές δαπάνες

Ο απόλυτος παραλογισμός. Από την Ελλάδα ζητούν ακόμη 300 με 350 εκατομμύρια ευρώ περικοπών στα κονδύλια της Άμυνας. Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που έχει να αντιμετωπίσει υπαρκτή στρατιωτική απειλή. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει μόνη στη πρώτη γραμμή και το πρσφυγικό.

Την ίδια ώρα με συνέντευξή του στην Bild ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καλεί τη Γερμανία να βάλει το χέρι στη τσέπη για να ενισχύσει την άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της για να κάνει στρατιωτικές επεμβάσεις εκτός Ευρώπης!

Το πρώτο λάθος του Γάλλου Προέδρου είναι πως πιστεύει στα σοβαρά ότι η τρομοκρατία που ήρθε στην Ευρώπη θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με στρατιωτικές επεμβάσεις. Παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η “γέννηση” της τυφλής τρομοκρατίας που έχει διεισδύσει στην Ευρώπη οφείλεται …σε στρατιωτικές επεμβάσεις. Σε κάποιες από τις οποίες η Γαλλία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο . Έχει και αμυντική βιομηχανία να ζήσει βέβαια ο Ολάντ,τι να κάνει…

Η δεύτερη επισήμανση είναι ότι οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι ηγέτες χωρών που θέλουν να ηγούνται της ΕΕ έχουν βαλθεί να ενισχύσουν τα ποσοστά του ευρωσκεπτικισμού . Δεν είναι δυνατόν από χθες να έχει ξεκινήσει στην Αθήνα διακίνηση πληροφοριών για νέες περικοπές στις ελληνικές ΕΔ.

Ο Ολάντ πάντως ευχαρίστησε το Βερολίνο για τη στρατιωτική του υποστήριξη στο Μαλί, όπου γερμανικές δυνάμεις ενισχύουν την ειρηνευτική αποστολή των κυανοκράνων του ΟΗΕ και, στη Συρία.

“Οι δύο χώρες μας πρέπει να συμφωνήσουν σε μια δημοσιονομική προσπάθεια για την Αμυνα. Και επίσης να αναλάβουν δράση εκτός Ευρώπης. Ας μην στηριζόμαστε σε άλλη δύναμη, ακόμη και φιλική να είναι αυτή, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Ολάντ.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης