Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Περίεργες προτάσεις για “παραχώρηση” της ΕΑΒ!

Περίεργες προτάσεις για

Περίεργες προτάσεις για την τύχη της ΕΑΒ ακούγονται στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πολλοί “σωτήρες” έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια,με “προτάσεις” και υποτίθεται πολλά…εκατομμύρια που αποδεικνύονται “αέρας”. Η ΕΑΒ είναι φιλέτο και πολλοί θέλουν να το αποκτήσουν. Αλλά θέλουν να το “φάνε” τσάμπα!

Ακούγεται λοιπόν ότι κυκλοφορεί μια πρόταση να αναλάβει τη τύχη της ΕΑΒ ο ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού). Με τι προσόντα;

Σ΄ αυτή τη λογική ο ΣΕΚΠΥ φέρεται να έχει προτείνει την κατάργηση του έτερου οργάνου εκπροσώπησης ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών της  Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ)!

Όπως προκύπτει από επιστολή του ΣΕΚΠΥ η πρόταση βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Πως θα εκπροσωπούνται οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας είναι ένα θέμα που θα το βρούνε ελπίζουμε μεταξύ τους. Κι ελπίζουμε ότι στο όποιο όργανο τελικά προκύψει θα εκπροσωπούνται οι βιομηχανίες που έχουν πράγματι σχέση με την Άμυνα.

Όσο για την ΕΑΒ; Η εταιρεία πέρασε μεγάλες φουρτούνες από τις οποίες ακόμη δεν έχει βγει. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει πολλά για να παραμείνει ανοιχτή ,γιατί η χώρα πρέπει να ΄χει δική της αεροναυπηγική βιομηχανία. Το ζητούμενο είναι η σωτηρία της ΕΑΒ και κανενός άλλου! Όποιος μπορεί να σώσει πραγματικά την ΕΑΒ θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό κοστίζει. Τα παραμύθια των “παραχωρήσεων προς ένα ευρώ” και άλλα τέτοια δεν περνάνε πια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης