Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη ΠΑ
11/06/2016 | 15:18 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΠΑ: Πτήσεις σωτηρίας για το κόσμο και αγγαρείας για τους υπουργούς που πετούν και με μαχητικά!

ΠΑ: Πτήσεις σωτηρίας για το κόσμο και αγγαρείας για τους υπουργούς που πετούν και με μαχητικά!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Από τη μία το καθήκον που η ΠΑ και οι άνθρωποί της εκτελούν με συνέπεια και επαγγελματισμό. Δεν αναφερόμαστε μόνο σ΄ όσα γίνονται κάθε μέρα στον “πόλεμο” του Αιγαίου.Μιλάμε για τις ζωές που σώζουν οι αεροπόροι με αποστολές μεταφοράς ασθενών ή μοσχευμάτων σαν κι αυτή που έγινε τα ξημερώματα.

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, από την 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μοσχεύματα, στην 113 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 04:12 π.μ και ολοκληρώθηκε στις 08:15 π.μ. λέει η ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Δεν έχει νόημα να μετρήσουμε πόσες τέτοιες αποστολές γίνονται…Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε τέτοια περιστατικά.

Από την άλλη …η αγγαρεία. Ένας υπουργός,στη προκειμένη περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θέλει (;), πρέπει (;) να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος! Γιατί; Για να καταλάβει τη φύση της αποστολής των αεροπόρων;Για να ζήσει την εμπειρία; Για ποιο λόγο;

Μια ολόκληρη μονάδα της ΠΑ στην Τανάγρα απ΄ όπου επιχειρούν τα Mirage 2000 αναστατώθηκε άνευ λόγου και αιτίας.Γιατί το “πετάει,πετάει ο υπουργός” δεν είναι απλή υπόθεση όπως καταλαβαίνετε.

Αυτά γίνονταν πάντα. Πολλά χρόνια τώρα. Έχουν πετάξει οι πιλότοι μας…πολιτικούς και πολιτικούς! Αν θυμόμαστε καλά -αν όχι διορθώστε μας- η αρχή έγινε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.Τον είχε πετάξει ο Θεολόγος Συμεωνίδης,σήμερα επικεφαλής του γραφείου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ. Όμως σήμερα οι εποχές είναι,πολύ διαφορετικές.Και δύσκολες.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουμε το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ δεσμευόμαστε να γράψουμε και να πούμε όσα πραγματικά οι περικοπές των πολιτικών -που πετάνε κιόλας- έχουν προκαλέσει στις ΕΔ. Ας αρκεστούμε να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά ότι ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ πτήσης είναι πολύτιμο για τους πιλότους μας.Συνεπώς σπατάλες χρόνου και καυσίμου και απώλεια ωρών εκπαίδευσης,απλά είναι ανεπίτρεπτα.Δεν χρειάζονται πτήσεις με μαχητικά οι πολιτικοί για να καταλάβουν τι δουλειά κάνουν οι πιλότοι μας και πορσωπικό εδάφους της ΠΑ.Τη καλύτερη! Ας τους αφήσουμε να την κάνουν ανεμπόδιστα.

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων θα πρέπει να μάθουν να λένε όχι στα όποια αιτήματα,απαιτήσεις και προτροπές των πολιτικών τους προϊσταμένων. Πιο πάνω από…Αρχηγός δεν πάει. Εκτός βέβαια αν υπάρχουν άλλες φιλοδοξίες…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης